La Generalitat trasllada a Alacant un exemplar de Mona de Gibraltar per a millorar les seves condicions

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha lliurat aquest divendres a la Fundació AAP Alacant Primadomus un exemplar de mona de Gibraltar (Macaca sylvanus) que estava allotjat en unes instal·lacions de l’Alt Penedès inadequades per garantir el seu benestar.  

Els requeriments necessaris per mantenir en captivitat les espècies de primats són molt complexos. Per aquest motiu el departament, amb el suport d’entitats protectores d’animals col·laboradores de la Generalitat, va contactar amb aquesta fundació, que disposa d’un santuari de primats a Villena (Alacant) que ofereix unes excel·lents condicions de vida als animals rescatats i rehabilitats. La mona de Gibraltar és l’única espècie de primat autòcton d’Europa. Actualment només existeix una població europea en llibertat, localitzada al penyal de Gibraltar. D’acord amb la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) la mona de Gibraltar és una espècie en perill d’extinció.  

En aquest trasllat, el Departament de Territori i Sostenibilitat, juntament amb el Cos d’Agents Rurals, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha comptat amb la col·laboració i ajuda de dues entitats protectores d’animals, FAADA (Fundació per al Assessorament i Acció en Defensa dels Animals) i la Fundació Altarriba, i la Comissió de Protecció d’Animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona.   Es tracta d’una operació orientada a la protecció de l’espècie i a la millora del benestar dels animals en captivitat.    

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *