FGC i ALG cooperen per promoure projectes de consultoria ferroviària a nivell internacional

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i ALG han signat un acord de cooperació per promoure conjuntament diferents projectes de consultoria ferroviària a nivell estatal i internacional. Aquestes iniciatives es basaran, principalment, en treballs de consultoria especialitzats en l’àmbit ferroviari, entre d’altres.

L’acord localitzarà oportunitats tant a nivell nacional com internacional, preferentment en països on ja s’han detectat oportunitats de desenvolupar projectes com Kènia, Angola, Namíbia, Tanzània, Costa d’Ivori, Senegal, Burkina Faso i Etiòpia.

Ferrocarrils aportarà els seus coneixements en temes relacionats a l’operació i el manteniment, mentre que ALG ho farà en els aspectes lligats als sistemes ferroviaris a implantar. Ambdues empreses confirmen així la voluntat d’aprofitar la seva experiència i llarga trajectòria en les respectives especialitats per tal d’expandir les seves activitats.

Amb la signatura d’aquest conveni, FGC fa un pas endavant en el seu projecte d’expansió internacional. En els darrers anys, FGC Internacional ha intensificat la seva activitat en països com Brasil, Panamà, Guatemala, Turquia, Cuba, Colòmbia i Mèxic col·laborant amb institucions internacionals per tirar endavant projectes relacionats amb projectes constructius, de gestió de l’operació del servei ferroviari i de millora en els àmbits tecnològic, de seguretat i de sostenibilitat. Precisament en aquest sentit, Ferrocarrils també participa en tres projectes del programa H2020 de la Unió Europea dins l’àmbit del transport intel·ligent i verd: Hermes, Auggmed i Eutravel.

ALG, creada l’any 1988, és una consultoria especialitzada, entre d’altres camps, en la concepció, operació  i avaluació tècnico-financera d’infraestructures ferroviàries, tant a nivell nacional com internacional. L’empresa, que compta amb un equip d’un centenar de professionals, té una clara vocació internacional, amb més de 1.000 projectes en 35 països i més de 350 clients.

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *