Les 24 hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez 2016 d'automobilisme, a punt

La 18a edició de les 24 Hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez comptarà amb una graella de 65 equips (62 estrangers) i més de 260 pilots en una cursa que arrencarà a les 12.00h del dissabte 3 de setembre sobre el traçat FIA de 4,655 km. La tradicional prova de resistència del Circuit atraurà pilots de 15 nacionalitats diferents, una tendència que confirma la internacionalització de la prova en els darrers anys de la mà de Creventic, promotors de les 24HSERIES, una sèrie internacional FIA on estan inscrites les 24 Hores de Barcelona. Els països representats seran Alemanya (14), Anglaterra (11), França (9), Països Baixos (7), Suïssa (6), Espanya (3), Bèlgica (3), Àustria (3), Dinamarca (2), República Txeca (2), Singapur (1), Líban (1), Lituània (1), Luxemburg (1) i Rússia (1).  

Entre els tres equips estatals, destaca l’integrat per la pluricampiona Laia Sanz, que tornarà a participar amb l’equip Baporo Motorsport (Seat Leon Cup Racer/TCR) al costat de Francesc Gutiérrez i Jaime Font, que han estat presents en la presentació.  

Una altra de les formacions d’aquí fidels a la prova de resistència és l’equip Drivex (Audi R8 LMS Ultra/A6), que ha confirmat la seva participació amb els pilots William Paul, Daniel Diaz Varela, Andrés Saravia i Saud Al Faisal al volant de l’Audi R8. El Team Icer Brakes (Porsche 991 Cup/SP2) s’ha enrolat amb els pilots Jesús Díez Villaroel, José Manuel de los Milagros i Jean-Michel Gerome. L’entrada al Circuit de Barcelona-Catalunya és gratuïta durant tot el cap de setmana.  

160 pilots a les 24 Hores de la Vall del Tenes  
L’acte ha servit també per presentar la XXXVII edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes Gran Premi Terranova CNC. L’exigent circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt ho té tot a punt per acollir divendres els entrenaments lliures de la primera jornada d’activitat, enguany amb 40 equips inscrits en les cinc categories i 160 pilots participants, entre els quals es troben Javier Garcia Vico i Oriol Mena, presents en l’acte.    

Les 24 Hores, considerades com una de les curses de resistència de motor més dures del món, tornen a la seva cita anual amb la pols, la benzina i l’espectacle que durant el cap de setmana oferiran pilots de l’elit internacional i equips locals, així com cinc formacions italianes atretes per la singularitat de la cursa, la seva exigència tècnica i l’alt nivell de resistència per als pilots i les seves màquines.  

El Grup 24 Hores, l’entitat organitzadora, torna a obrir la cursa al públic -30.000 persones l’any passat- per tal que gaudeixi d’un esdeveniment de país i referent internacional del motociclisme. Durant tot el cap de setmana, el circuit s’omplirà d’activitats lúdiques –tirolina solidària, concerts, animació infantil, II Milla Solidària Canina Terranova CNC, etc.- i esportives gratuïtes, entre les quals destaquen els 90 Minuts de Resistència Joves Promeses de la Vall del Tenes, una cursa per a pilots d’entre 6 i 15 anys.   

Els pilots han parlat de la «màgia» i el «factor humà» com dos dels trets característics d’aquestes proves, mentre que les autoritats han destacat la «il·lusió i l’empenta» de les entitats organitzadores com el secret de l’èxit dels dos esdeveniments de motor. Una bona salut que, segons Gerard Figueras, no és casual i que respon a «l’esforç i les hores de dedicació» tant del Grup 24 Hores com del Circuit per tenir-ho tot a punt. «Les dues cites es donen la mà i situen Catalunya com un país amb capacitat de resistència i tenacitat», ha conclòs.

El contingut d’aquest comunicat ha estat publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *