Catalunya obre la convocatoria al concurs d'emprenedoria tecnològica 'smartCAT Challenge'

  • Impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, el concurs connecta emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts tècnics per resoldre els reptes de sis municipis catalans
  • Des de fa tres mesos s’estan incubant alguns dels 17 projectes que es van gestar a l’Ideathon adreçat a joves emprenedors que va donar el tret de sortida a l’‘smartCAT Challenge’ el passat 2 de juliol
  • El secretari Jordi Puigneró va presidir ahir l’acte de presentació del concurs, durant el qual també es va convidar a pimes i startups del sector a participar-hi  

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, va anunciar ahir l’obertura del termini de presentació de solucions tecnològiques innovadores al concurs d’emprenedoria ‘smartCAT Challenge’, en un acte en què es va convidar a pimes i startups del sector a presentar-hi també les seves solucions. Durant l’acte, que va comptar amb la presència dels municipis participants, també s’hi van exposar alguns dels projectes que ja s’han començat a gestar, les condicions de participació, els municipis que en formen part, els tipus de propostes que s’accepten i els premis que s’atorgaran.    

«Volem que ajuntaments i ciutats, que presten serveis essencials, siguin prestadors i usuaris de solucions tecnològiques, i una bona manera d’ajudar-los des del Govern és amb programes com smartCAT Challenge«, va dir el secretari Puigneró durant la presentació de la iniciativa. I en aquest mateix sentit, va afegir: » volem fer de Catalunya un autèntic laboratori de tecnologies digitals avançades: que startups, pimes i empreses puguin testejar nous productes i que es puguin comercialitzar al món«. » Si Catalunya vol ser més independent el que ha de fer és estar més connectada. La glocalització ens ajudarà a ser un país amb més futur«, va concloure.  

Impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital sota el paraigua de l’estratègia smartCAT, l’’smartCAT Challenge’ s’emmarca dins de l’’Smart City Hack’, un projecte internacional que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta. El passat 2 de juliol es va donar el tret de sortida a l’’SmartCAT Challenge’ amb un Ideathon adreçat a joves emprenedors durant el qual es van gestar 17 projectes innovadors.  

La iniciativa té com a objectiu resoldre durant quatre mesos els reptes que s’han plantejat sis municipis catalans en cinc grans àmbits que recullen les principals inquietuds i problemàtiques de la ciutadania. Cadascuna d’aquestes temàtiques està liderada per un dels municipis participants: Sant Cugat del Vallès (energia i sostenibilitat); Terrassa (salut i benestar); Vilafranca del Penedès (ciutat col·laborativa) i Calonge (turisme i cultura). La cinquena àrea temàtica, mobilitat i transport, està coliderada per dos municipis: Reus i Cambrils.  

A més de la participació dels municipis, ‘smartCAT Challenge’ compta amb la col·laboració activa d’empreses com ara Microsoft, Cisco, Indra i Cellnex que col·laboren amb els premis i donen eines als participants per a desenvolupar les seves solucions, i de centres tecnològics i d’altres institucions que donen suport als emprenedors i desenvolupadors durant tot el procés. D’aquesta manera, el concurs potencia la creació de solucions tecnològiques innovadores per resoldre problemàtiques dels municipis catalans, tot connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts tècnics.  

Calendari del concurs  
El període de presentació de projectes al concurs mitjançant registre al web de ‘ smartCAT Challenge’ acabarà el pròxim 14 d’octubre. A la presentació de projectes mitjançant el registre web seguirà una votació on line (del 17 al 23 d’octubre) de la qual sortiran 10 finalistes que competiran en directe a la final que tindrà lloc el proper 3 de novembre a Terrassa, en un acte que conclourà amb el lliurament de premis a les 3 millors propostes.  

La solució guanyadora podrà participar també al concurs internacional que tindrà lloc durant la pròxima edició de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà el mes de novembre, i el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot a la ciutat que l’ha liderada en el marc del Catalonia SmartLab.  

El contingut d’aquest comunicat ha estat publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *