Promoció del comerç de proximitat, clau de la nova ampliació del Catàleg d'Apps de Comerç

La Direcció General de Comerç ha celebrat avui a la seu de la CECOT, a Terrassa, la segona jornada dels EsmorzAPPS, un cicle de sessions que impulsa la Generalitat amb l’objectiu de donar a conèixer a comerciants i botiguers diferents aplicacions per a mòbil orientades a potenciar la competitivitat dels seus negocis. Davant d’un auditori de prop de 100 professionals del petit comerç s’han presentat les plataformes Terrassacentre App, Smart Shopping, OnAir Shopping, i  Buugit!!, que s’incorporen al Catàleg d’Apps de Comerç (disponible per a IOS i per a Android) que està elaborat la Generalitat i que es pot consultar a través del web del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM).  

En el marc de la presentació, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha explicat que «hem canviat les maneres de viure, de relacionar-nos, i també de comprar». Segons ha assenyalat Vilalta, «actualment el 96,2% de la població té telèfon mòbil, i d’aquests, el 84% és un smartphone. Això dibuixa un nou escenari marcat pel món de la mobilitat». En aquest sentit, la directora ha apuntat que «ens ha de fer reflexionar sobre qui és el nostre client actual i quin serà el nostre client de futur»  i ha afegit que per adaptar-se als nous reptes «és molt bo que els comerciants prenguin aquestes decisions sents coneixedors de tot el que actualment hi ha al mercat, per tal de poder ser més competitius i adaptar-se en aquest nou escenari que ens trobem».  

Així mateix, la directora ha volgut recordar que «la transformació digital del comerç és un dels pilars de les polítiques d’actuació que està impulsant la Generalitat a través de la Direcció General de Comerç», com a «pas imprescindible» per a la modernització i millora de la competitivitat del comerç català. Per dur a terme aquest objectiu, s’estan implementant un seguit d’accions  per a la digitalització del petit comerç i del comerç urbà, amb jornades formatives i informatives orientades a conscienciar el sector de la importància de la transformació digital de les petites empreses comercials, apropar les darreres tendències en comerç digital, i oferir noves oportunitats de negoci a través de la xarxa.  

La sessió també ha comptat amb la presència del membre de la comissió de comerç de la Cecot, Josep Cernuda, i del director de comercial de l’entitat, Josep Casas, que ha presentat el Club de Descomptes de la Cecot.  

Cicle EsmorzAPPS  
A «Esmorzapps», els responsables  de les aplicacions mòbils disposen d’un espai privilegiat per explicar el seu projecte als comerciants, a banda de difondre aquestes noves eines per tal d’engrescar el sector i fomentar-ne el seu ús. El cicle «Esmorzapps» vol esdevenir un espai de trobada, on els botiguers i comerciants puguin millorar la seva competitivitat i, alhora,  les apps destinades al comerç puguin créixer arreu del territori català.  

Les sessions  s’articulen en format de trobades-esmorzar on, en un entorn distès, els desenvolupadors de les aplicacions donen a conèixer als assistents les funcionalitats i serveis de les apps. En aquesta sessió s’han presentats als comerciants terrassens les aplicacions Terrassacentre App, Smart Shopping, OnAir Shopping, i  Buugit!!, propostes per posar en valor el comerç de proximitat, des d’un vessant comercial i alhora social, que ofereixen serveis com la geocalització, visibilitizació de la botiga i oferta de producte,  fidelització de clients i captació de nou públic.    

Terrassacentre App va dirigida a tots als seus clients i potencials clients dels comerços associats a Terrassacentre, per donar millor servei i fidelitzar-los. La seva app és una targeta de fidelització virtual on s’acumulen punts per les compres realitzades i és el mateix client qui consulta els seus punts. Aquests punts es poden bescanviar per regals o per descomptes, i en moments puntuals és la mateixa associació qui pot organitzar concursos i donar premis. A l’app també hi ha un llistat dels comerços associats amb la seva geolocalització, dades de contacte, breu descripció, fotografies i vídeos. És una eina de comunicació àgil i directa, on el comerços poden fer arribar els seus serveis al públic.

S+ Shopping és una app en format xarxa social especialitzada en consum que permet establir un nou canal de comunicació entre negocis, consumidors i col•lectius. Per mitjà de l’app el consumidor obté informació sobre el descompte màxim, així com d’altres incentius als que té dret a percebre en tots els negocis i comerços que té a prop seu, en funció del que vol comprar i del seu perfil. Amb esmasshopping el comerç pot donar a conèixer els descomptes que ofereix a determinats segments de la població (joves, famílies nombroses…), establir acords amb col•lectius (organitzacions, associacions…) per atraure als seus membres, així com implementar un sistema de fidelització per als seus clients. Una eina eficient i gratuïta per a captar i fidelitzar clients.  

OnAir Shopping connecta consumidors amb botigues físiques de la  ciutat: porta trànsit a les botigues i el converteix a venda. Tot de forma 100% automatitzada: les botigues no han de fer res de res manualment en el seu dia a dia. Avui es desperten un munt de persones amb ganes de comprar un producte a la seva ciutat i no tenen ni idea d’on el poden trobar i tenen poc temps per a descobrir-ho, OnAir Shopping fa descobrir  les botigues i dóna presència pròpia a la botiga en l’entorn mòvil: els consumidors poden consultar informació dels productes per botiga, des de dins de la mateixa botiga o des de fora, i posar avisos de baixada de preu o de disponibilitat d’estoc

Buugit!! Es presenta com «És desig, ganga, emoció… La moneda virtual que revoluciona el comerç local». És una aplicació gratuïta amb la que un pot guanyar diners tan sols gaudint de l’aplicació i acumulant buugits, una moneda virtual per valor d’un cèntim d’euro que els usuaris acumulen de manera gratuïta només interactuant amb l’aplicació. Bescanvia els teus buugits acumulats al comerç local i aconsegueix els teus desitjos gratis o al millor preu. Per als comerços, l’aplicació facilita trànsit de persones directe al negoci i augmentant les vendes. Una eina de màrqueting i publicitat d’ajuda al comerç local, on  diu que l’únic límit és la creativitat.    

Aquestes 4 apps se sumen a les ja presentades i que es recullen, entre d’altres en el Catàleg d’Apps de Comerç, que anirà creixent en continguts en paral·lel a la celebració de les diferents sessions.    

—————————————————————– Segueix-nos a les xarxes   A Twitter:  @empresacat A Facebook: @empresacat Al canal de Youtube: Empresacat

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.