Cap a un Nou Model de Governança de l'Esport Català

Gerard Figueras ha mantingut una trobada amb el president del COPLEFC, Pere Manuel, i bona part de la seva junta directiva, amb qui ha analitzat els objectius i el camí que han de permetre l’elaboració d’un Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya amb “la màxima participació i consens” de tots els agents esportius de Catalunya, segons va presentar el Govern fa uns dies en un acte a l’INEFC Barcelona, que permeti construir entre tots una societat més saludable i millorar els resultats esportius a nivell internacional.

El secretari general de l’Esport els ha transmès l’objectiu del Govern de fer un procés participatiu que compti amb la interlocució sectorial i també territorial des d’ara fins al mes de maig. “El que vam presentar el dia 30 de gener va ser un punt de partida, uns mínims, per tal d’elaborar un Nou Model de Governança de l’Esport Català. A partir d’aquí anirem incorporant les aportacions de tots els àmbits. No renunciem a fer política esportiva i volem fer-la amb tot el sector”, ha explicat.

La voluntat de la Generalitat és tenir un document de consens d’aquí a tres o quatre mesos, que ha de culminar en un Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya. Aquest Pacte ha de convertir-se en un full de ruta en el qual estiguin implicats tots els àmbits i s’haurà de traduir després en una Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya. “Volem que l’esport sigui una estructura d’Estat, que l’activitat física i l’esport sigui un pilar bàsic, una política d’Estat”, ha afegit Gerard Figueras.

Per la seva banda, el COPLEFC ha mostrat l’agraïment per ser la primera entitat a començar les converses i per tenir l’oportunitat de fer aportacions en aquest procés, i ha exposat, d’altra banda, les primeres aportacions al debat, com ara l’increment de les hores d’educació física al currículum escolar, el 0% d’IVA en l’esport i l’activitat física per a professionals i usuaris, i ordenar les professions de l’esport.

A partir d’ara, el Col·legi treballarà el document del Govern a través de diverses comissions que ja tenen creades (activitats a la natura, activitat física i turisme, gestió, salut, ensenyament, i esport i rendiment) i a finals de març es tornaran a reunir les dues parts per conèixer-ne les aportacions fetes. En les properes setmanes, el secretari general de l’Esport mantindrà més reunions en aquesta ronda de contactes amb els agents esportius del país.

 

La noticia “El secretari general de l’Esport inicia amb el COPLEFC el diàleg amb els agents esportius per bastir un nou model de governança per a l’esport català” fue publicada originalmente en Gencat.cat.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *