Catalunya, present en la fira Foodex, que se celebra al Japó

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza, per primera cop sota el paraigües de la marca Catalunya, la participació d’11 empreses agroalimentàries catalanes en la fira Foodex’2017, que se celebra a Tòquio (Japó), del 7 al 10 de març, i que comptarà amb la presència del director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí.  

Oli d’oliva i vins de les denominacions d’origen catalanes, begudes vegetals, xocolata, galetes, ingredients per a gelats i aigua mineral són alguns dels productes  que les empreses catalanes exposaran en aquest espai. A més, des de PRODECA, amb la col·laboració d’Acció, s’ha organitzat agendes individualitzades entre les empreses catalanes participants i operadors internacionals.

Paral·lelament a la fira, el 8 de març tindrà lloc l’acte ‘La Nit de Catalunya’, al restaurant Bikini Tapa Shibuya, un esdeveniment que donarà a conèixer la gastronomia i els productes catalans, que comptarà amb l’assistència de representants del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, acompanyats d’empresaris del sector agroalimentari català, així com d’importadors, de distribuïdors, i de prescriptors del país asiàtic. L’acte també comptarà amb la participació del xef català Josep Barahona.    

La fira Foodex de Tòquio és una de les plataformes més importants per a conèixer les tendències de la demanda de Japó en alimentació, conèixer i establir relacions comercials amb professionals del sector, presentar nous productes i testar-ne l’encaix en aquell mercat. A més, es tracta d’un certamen que convoca operadors de la zona Àsia-Pacífic.    

El mercat agroalimentari japonès
Japó és el segon mercat de consum del món. Per a Catalunya, Japó és el setè destí de les exportacions agroalimentàries i el segon de fora de la Unió Europea (UE). En els últims 5 anys les exportacions catalanes agroalimentàries a Japó s’han doblat, tant en volum com en valor.  

Les principals exportacions catalanes recauen en la carn (60,83%) encapçalada per la de porcí, les begudes (14,55%) liderades pels vins i caves, el peix i mariscs (7,60%), i els olis i greixos (6,18%) encapçalats per l’oli d’oliva.    

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer en la pàgina web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *