La World Doctors Orchestra actuarà a Catalunya a l'Octubre

L’Auditori de Barcelona acollirà el proper 8 d’octubre un concert de la World Doctors Orchestra (WDO), una formació integrada per metges músics de tot el món, sota la direcció del metge alemany Stefan Willich. Aquest serà el primer cop que la WDO actuarà a l’Estat espanyol i ho farà per partida doble, ja que el dia 7 d’octubre oferirà el mateix concert a l’Auditori de Girona. Totes dues actuacions comptaran amb un convidat d’excepció: el violoncel·lista Lluís Claret, un dels músics catalans més internacionals.

La WDO tancarà la seva temporada 2017 a Catalunya. Com en tots els seus concerts arreu del món, els de Barcelona i Girona també seran de caràcter benèfic, ja que la recaptació obtinguda de la venda de les entrades serà donada al Grup Àgata (Associació Catalana de Dones Afectades de Càncer de Mama) i a la Unitat de Recerca en Medicina Oncològica Molecular i Translacional de l’Institut de Recerca August Pi i Sunyer (IDIBAPS), vinculat a l’Hospital Clínic. La WDO, promotora dels concerts, ve a Catalunya acceptant la invitació de l’orquestra de metges Ars Medica del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB). Els concerts compten amb el suport del CoMB i del Col·legi de Metges de Girona (COMG), a més de la col·laboració de diversos patrocinadors.

Les entrades per al concert a l’Auditori de Barcelona ja estan a la venda a través de la web de l’entitat i properament ho estaran també les de L’Auditori de Girona. D’altra banda, també s’hi poden fer aportacions solidàries, adquirint entrades de fila zero. El programa inclou el Concert per a violoncel i orquestra en La menor, Op. 129 de Robert Schumann, interpretat per Claret; l’obra de Jordi Cervelló Vocci della Natura (la instrumentació de la qual el compositor ha adaptat especialment per a la WDO); i la Simfonia nº 2 en Re major de Johannes Brahms, una de les més emblemàtiques del Romanticisme musical.

La World Doctors Orchestra
La WDO és una organització independent sense ànim de lucre fundada l’any 2007 pel doctor Stefan Willich, professor de Medicina al Charité University Medical Center de Berlín i expresident del Conservatori de Música Hanns Eisler de la capital alemanya. Els metges que en formen són més d’un miler i venen de tot el món. A cada concert, hi participen entre 70 i 110 músics que canvien la bata blanca per un instrument amb l’objectiu de tocar plegats en benefici de projectes relacionats amb la salut.

Tots els membres de la WDO són, a més de metges, músics entusiastes (alguns amb trajectòries musicals professionals) i amb experiència en orquestra, que actuen de franc dos o tres cops l’any. Des de la seva creació, l’orquestra ha actuat en ciutats de tot el món. Abans de visitar Barcelona i Girona, ha passat per escenaris de San Francisco, Seattle, Santiago de Xile, Berlín, Tòquio, Viena o Washington.

L’orquestra Ars Medica del CoMB
Per la seva banda, l’orquestra Ars Medica, organitzadora del concert, va néixer l’any 1984 amb el suport del CoMB i està integrada per quaranta músics, deu dels quals participaran en els concerts de la WDO a Barcelona i Girona. L’orquestra del CoMB assaja cada setmana a la seu del Col·legi i ofereix diversos concerts a l’any, sota la direcció d’Alfons Reverté i Casas. Ars Medica és l’única orquestra de metges de l’Estat espanyol. Amb els anys, s’ha anat enriquint amb músics procedents d’altres professions, bàsicament sanitàries.

L’empresa de bustiada a Barcelona i enganxada de cartells OPEN s’encarrega de fer la promoció d’aquest important event musical.

Per a més informació i/o per concertar etnrevistes amb el President de l’Orquestra Ars Medica o amb d’altres membres que actuaran amb la WDO: 
Col·legi de Metges de Barcelona
Àmbit de Comunicació
Passeig de la Bonanova, 47. Barcelona
Telèfon: 935 678 830
e-mail: mitjans@comb.catwww.comb.cat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *