La Generalitat fa arribar el seu suport a la comunitat universitària després del tràgic accident a Amposta

El Govern ha volgut mostrar el seu suport i solidaritat al conjunt de la comunitat universitària després del tràgic accident produït aquesta matinada a Freginals (Montsià) que ha causat la mort de 13 estudiants. La consellera de la Presidència, Neus Munté; el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han visitat l’espai de dol habilitat per la Universitat de Barcelona al vestíbul de l’Edifici Històric, que restarà obert fins el proper dimecres, i han signat el llibre de condolences en memòria de les víctimes.  

“Ens sentim molt i molt a prop de la comunitat universitària, de les víctimes i de les seves famílies i amics i som aquí per traslladar-los les moltíssimes mostres de condol que estem rebent des del Govern”, ha explicat la consellera Munté. “Hi ha una corrent enorme de solidaritat que volem fer arribar a la comunitat universitària, al rector de la Universitat de Barcelona, al conjunt del claustre i als companys de les víctimes”, ha afegit.

La consellera també ha volgut destacar la feina del gran nombre de dispositius, persones professionals i voluntàries, que s’han activat per donar el màxim suport als afectats per l’accident i avançar en les tasques d’identificació. El Govern també s’ha posat “a disposició” dels consolats i ambaixades de les nacionalitats implicades, amb els qual està “ en permanent contacte” per facilitar-los tota la informació que necessitin, segons ha detallat el conseller Romeva. El titular d’Afers Exteriors ha assegurat que el Govern està “col·laborant amb totes les institucions”, tant les que estan aquí com les que estan en l’àmbit estatal i, en els casos de persones directament afectades i en estat greu, se les manté informades “en tot moment” de l’evolució de cada situació concreta.  

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha qualificat de “forta desgràcia” l’accident i ha remarcat que el Govern està “a plena disposició” de totes les universitats i en especial de la Universitat de Barcelona, on estudiaven la major part dels afectats pel sinistre. Baiget ha anunciat que demà, a les 12.00 hores, totes les universitats catalanes, tant les públiques com les privades, faran cinc minuts de silenci en homenatge a les víctimes.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, encapçalaran els cinc minuts de silenci que es faran davant l’Edifici Històric d’aquest centre. També hi assistirà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com membres de Govern de la Generalitat, entre d’altres autoritats.

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *