Més de 4.000 rodatges efectuats a Catalunya durant el 2015

Al llarg de 2015, més de 4.166 produccions audiovisuals van triar Catalunya com a espai de rodatge, xifra que suposa un increment del 9% respecte l’any anterior. La gran majoria de les produccions, concretament 3.311, es van concentrar a Barcelona. Tot i això, les dades segregades mostren una tendència cada vegada més elevada d’atracció de rodatges a la resta del territori: mentre que a la capital els rodatges van créixer un 7%, aquesta xifra va augmentar fins al 17% a la resta de Catalunya, on es van comptabilitzar 884 produccions.  

Aquestes dades han estat recollides per la Catalunya Film Commission (CFC) del Departament de Cultura, a través de la informació proporcionada pels municipis que l’integren. En matèria de grans produccions (llargmetratges de ficció i documentals, tv movies i minisèries), de les 50 registrades el 2015, tres de cada cinc van escollir escenaris d’arreu de Catalunya, mentre que la resta va rodar exclusivament a la ciutat de Barcelona. Cal tenir en compte que, en el total de produccions a Catalunya, les grans produccions només es comptabilitzen una vegada.  

Entre les produccions internacionals més destacades que recentment han passat per Catalunya, hi ha la sèrie nord-americana de la productora HBO, Game of Thrones, que va rodar diversos episodis de la sisena temporada a la ciutat de Girona i al Castell de Santa Florentina, a Canet de Mar; els llargmetratges de ficció All I See Is You, de Marc Forster ( Guerra Mundial Z, 007:Quantum of Solace i Cometas en el cielo), o el xinès When Larry Met Mary, de Zhang Wen, que han passat per Sant Llorenç de Morunys, Tarragona, el Monestir de Santes Creus, a Aiguamúrcia, i Barcelona, entre altres indrets. The Promise, dirigida per Terry George i protagonitzada per Christian Bale, va passar pel Castell de Sant Ferran, a Figueres, i per Platja d’Aro i Monells. Llagostera i Girona, també a les comarques gironines, van ser l’escenari de rodatge de Ocho apellidos catalanes, la pel·lícula més taquillera l’any 2015 a Espanya, vista per més de 5 milions d’espectadors.  

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *