Òscar Camps guanya el Premi Català de l'Any 2015

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lliurat el Premi Català de l’Any 2015, al voluntari badaloní Òscar Camps, director de l’oenegé Pro-Activa Open Arms, entitat que des de fa mesos està treballant a l’illa grega de Lesbos, fent feines de rescat i d’ajuda humanitària als refugiats que hi arriben per mar.

El cap de l’Executiu ha afirmat que amb aquest guardó “ens hi sentim reconeguts tots una mica, perquè representa una part de l’esforç col·lectiu que fa aquest país per superar dificultats, per plantejar-se desafiaments, alguns difícils, però per a qui no hi ha res impossible”.  

A l’edició d’enguany d’aquest Premi, que s’atorga per votació popular i és convocat anualment pel Grup Zeta-El Periódico de Catalunya, han arribat com a finalistes Òscar Camps, el cantant Pau Donés i l’escriptor Josep Maria Espinàs. Pel cap del Govern, tots tres són un exemple que “el Català de l’Any és, sobretot, el català del dia a dia, un dels molts centenars, milers i milions de catalans que cada dia fan que Catalunya sigui un país que excel·leixi en l’àmbit del voluntariat, de la solidaritat, de la cultura, de la recerca, de l’esport, del món editorial, de la premsa”.  

“Aquest és un país que és capaç de donar el millor de si mateix quan ho passa malament, com ho hem vist fa poques setmanes a la tragèdia de Freginals. Allà hi trobem molts catalans de l’any, ha continuat dient Carles Puigdemont.  

En un altre moment de la seva intervenció, prèvia a l’anunci del guanyador del Premi, el president ha subratllat que és “el consens” allò que també caracteritza Catalunya, i ha ressaltat que “som un país de pacte, un país on molta gent que pensa de manera molt diferent és capaç de posar-se d’acord en què l’única manera de resoldre el que són les qüestions polítiques és anant a votar”. “Un fet tan poc èpic com és posar un paper en una urna és el que caracteritza l’empenta de generacions i generacions de catalans”, ha reblat.  

El president ha finalitzat el seu discurs posant en relleu la importància de “la feina que hem de fer en els propers mesos, i que crec que es pot expressar d’una forma que qualsevol dels Catalans de l’any podria explicar amb el seu exemple, i és el que jo també intentaré transmetre als catalans de Catalunya: el que es pugui fer  avui no ho deixis per demà”.  

Premis a la Millor Iniciativa Empresarial i Solidària
En el decurs de la Gala, s’han lliurat també dos altres guardons: el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial de l’Any, que enguany ha distingit l’empresa Simon , i el Premi Mercè Conesa a la Millor Iniciativa Solidaria de l’Any, que ha rebut l’entitat Stop Mare Mortum. En ambdós casos el guardó ha estat adjudicat per un jurat conformat per personalitats i experts de les respectives àrees.  

El Premi empresarial ha estat lliurat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el director general del Grup Zeta, Conrado Carnal. El guardó Mercè Conesa ha estat entregat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el director del diari El Periódico de Catalunya, Enric Hernàndez. Han assistit també a aquesta cerimònia, per part del Govern, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i les conselleres de la Presidència, Neus Munté, i de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa. També hi ha estat present l’expresident de la Generalitat, José Montilla, i el conseller delegat del Grup Zeta, Agustí Cordón.  

Òscar Camps: Català de l’Any 2015
Nascut a Badalona, és director de l’oenegé Pro-Activa Open Arms, entitat que des de fa mesos està treballant a l’illa de Lesbos, a Grècia, fent feines de rescat i d’ajuda humanitària als refugiats que hi arriben per mar.  

L’organització que lidera Camps ja té experiència a ajudar i rescatar persones que fugen del seu país. Són professionals que treballen a les costes espanyoles, i l’única oenegé de salvament que treballa per mar.  

Amb el documental ‘To Kyma. Rescat al mar Egeu’, obra de David Fontseca i Arantza Diez, l’equip d’Òscar Camps ha pogut donar a conèixer la seva feina i la dels seus companys de Pro-Activa Open Arms .    

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *