Els Bancs de Temps surten al carrer a la 1a Festa del Temps

La Festa del Temps vol esdevenir una cita anual oberta a tothom, que aplegui tant a les persones que ja són membres d’algun Banc de Temps, com a totes aquelles altres que volen descobrir i saber de primera mà què són i com funcionen aquest tipus d’iniciatives veïnals. Una jornada festiva plena d’activitats, tallers i actuacions que tindrà lloc el dissabte 4 de juny, de 10 a 22 h, a la plaça Sóller del barri de Porta (Nou Barris), Barcelona. Una festa organitzada pels propis Bancs de Temps: BdT Porta, BdT La Barceloneta, BdT Raval, BdT Dreta de l’Eixample i Fort Pienc, BdT Sagrada Família, BdT Sants, BdT Poble Sec, Sarrià – Sant Gervasi, BdT Gràcia, BdT La Sagrera, BdT Verneda, BdT Berguedà, BdT Blanes, BdT Gornal (L’H), BdT Pont del Dimoni (Girona), BdT Viladecans i BdT Vilanova i la Geltrú.

La 1a Festa del Temps comptarà amb tallers gratuïts oberts a la participació de tothom (cuina, manualitats, coaching, dansa, ioga, esports, salut i bellesa, tarot…), que són una bona mostra dels intercanvis grupals que es realitzen als Bancs de Temps. Durant tot el dia hi hauran actuacions artístiques de persones i grups vinculats als Bancs de Temps, l’escenari comptarà amb la cançó del BdT Raval, un bingo musical, els Bojos pel Swing, un recital de poesia, el Bollywood Club Masala, contes de creixement personal, els premis Klepsidra, el cabaret performance La chica Evelyn, el grup de gospel BACtua, dansa del ventre, el COR RAVAL Evolution i els Chami Cool & La Fama Jam, entre altres. La Festa es completa amb activitats infantils, un mercat d’intercanvi, un punt d’informació sobre els Bancs de Temps i una barra de Bar.

La 1a Festa del Temps compta amb les col·laboracions de l’Assemblea d’Aturades i Aturats de Nou Barris, col·lectiu que s’encarregarà del servei de Bar, i amb l’Ateneu Popular La Bòbila de Porta que posa a disposició de l’organització espais i infraestructures. L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, també dóna suport i col·labora en la Festa del Temps.

Més informació sobre la festa: https://www.facebook.com/festadeltemps/?

Sobre els Bancs de Temps
Un Banc de Temps és una eina mitjançant la qual les persones intercanvien habilitats i coneixements. Un sistema on tothom dóna i rep serveis segons les seves necessitats i inquietud. Una iniciativa comunitària sense ànim de lucre que pren el temps com a única moneda de canvi.

Cada membre del Banc de Temps disposa d’un compte de temps. Quan la persona fa un servei rep hores, quan en canvi és receptora d’un servei lliura hores. Tant és el tipus de servei que es realitzi, l’únic que es té en compte és el temps (les hores) invertit en portar-lo a terme.

A arreu de l’estat espanyol existeixen al voltant de 300 Bancs de Temps, com es pot veure al mapa de www.bdtonline.org

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *