Programades més de 250trobades b2b entre empreses catalanes de moda i compradors internacionals al 080 Barcelona Fashion Showroom

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, acompanyat del president del Clúster Català de la Moda (MODACC), Francesc Maristany i del director general de Guasch Barcelona, Lluís Costa,  va inaugurar ahir a la tarda la 2a edició del 080 Barcelona Fashion Showroom, l’espai professional d’exposició i venda instal·lat a l’Institut Nacional d’Edudació Física de Catalunya (INEFC) del 27 de juny a l’1 de juliol, en el marc de la passarel·la 080.  

Després dels bons resultats de la 1a edició, celebrada al febrer en el marc de la passada 080, la Generalitat i el clúster tornen a sumar esforços per continuar impulsant el vessant internacional i de negoci del certamen. Amb aquest objectiu, el conseller Baiget i el president del clúster MODACC, Francesc Maristany, han formalitzat avui la signatura del conveni de col·laboració per a la celebració d’aquesta nova edició del showroom.  

En l’acte inaugural, al que han assistit representants de les empreses presents al showroom, i compradors internacionals, el conseller Baiget s’ha mostrat convençut que aquesta segona edició del 080 Barcelona Fashion Showroom serà «tot un èxit». En aquest sentit, ha destacat que la importància de la indústria tèxtil catalana, i el paper que hi juga en aquest context el clúster MODACC, «justifiquen la signatura d’aquesta conveni de col·laboració, amb el que possibilitem missions inverses de compradors internacionals durant aquesta setmana en la que el 080 és aparador de la moda».  

Així mateix, ha lloat la capacitat de col·laboració entre les empres del clúster que «tot i ser competidores en certs entorns, saben quan han de cooperar». Així mateix, Baiget ha volgut apuntar la bona marxa del sector tèxtil a Catalunya . «En el primer trimestre de 2016, el conjunt de la producció industrial catalana ha crescut un 3%, que no està malament, però el sector tèxtil en particular, ha pujat un 20%, que és una dada excel·lent i que volem que continuï creixent», ha explicat el conseller que ha emplaçat al clúster MODACC ha reeditar el showroom en futures edicions del 080 Barcelona Fashion.  

De la seva banda, el president del clúster MODACC, Francesc Maristany, ha apuntat que «la col·laboració públic-privada és la millor fórmula per assolir d’èxit i mantenir aquesta posició de lideratge«. Durant la setmana, s’han programat més de 250 trobades b2b ( business to business) entre una vintena d’empreses catalanes del sector tèxtil-moda, i una missió empresarial de compradors internacionals de països com EUA, Xile, Mèxic, Dinamarca, Regne Unit, Xina, Corea, Japó, Grècia, Itàlia i Alemanya, entre d’altres. Les trobades seran en format speeddating, que es complementaran amb un programa d’activitats dins el 080, per potenciar el networking.  

Entre les empreses catalanes que hi seran presents en el 080 Barcelona Fashion Showroom destaquen Sita Murt, Punto Blanco, Yerse, Escorpion, Wom&Now, CND by Cóndor, boboli, Torras, i Lola Casademunt, que desfilen en la passarel•la 080. El showroom acull també altres firmes com Guash Barcelona, Massana Barcelona, Avet Set, o Ester Ferrando.  

Premi 080 MODACC Millor Col·lecció de firmes exportadores  
També en el marc de la col·laboració entre el 080 i MODACC, en aquesta edició com a novetat, el lliurarà el Premi MODACC a la Millor col•lecció primavera-estiu de marques exportadores. Un guardó que busca premiar la creativitat, el talent dels equips de disseny, l’estilisme, i la intenció comercial de les marques catalanes que exporten internacionalment. Poden optar a aquest guardó les marques de moda que desfilin a la passarel•la 080 Barcelona Fashion, amb una facturació superior als dos milions d’euros.

El premiat podrà participar a la propera edició de la passarel·la 080 i rebrà serveis d’assessorament del Clúster Català de la Moda (Modacc) valorats en 10.000 euros, a més d’una obra d’art exclusiva com a guardó. Aquesta distinció s’afegeix als dos guardons institucionals que lliura la Generalitat de Catalunya: El Premi Nacional 080 al disseny emergent i el Premi Nacional 080 a la Millor col•lecció.  

Resultats de la 1a edició 080 Barcelona Fashion Showrroom  
La 1a edició del 080 Barcelona Fashion Showroom es va tancar amb unes 140 trobades entre compradors internacionals  procedents de països com Estats Units, Canadà, Xile, Colòmbia, Dubai, Alemanya, Itàlia i Croàcia, i empreses de moda catalanes.   Els visitants internacionals de la 1a edició del showroom van valorar especialment les firmes de moda amb un concepte propi de marca i retail, i les col•leccions de dona diferents i originals en relació a l’oferta dels seus països.

Els operadors procedents de Canadà i Estats Units buscaven identificar marques catalanes d’interès per complementar la seva cartera de col•leccions i, en aquest àmbit, s’ha produït la signatura d’un primer acord de distribució. Així mateix, els compradors procedents de Dubai -que impulsen un projecte de retail amb marques europees-, han establert relacions amb diverses marques del showroom per complementar l’oferta d’aquesta cadena de botigues amb presència als Emirats Àrabs.  

Més info al web: www.080barcelonafashion.cat 
El contingut d’aquest comunicat va ser publicar primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *