Es presenta el projecte europeu Bio4ECO al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC)

Aquest matí s’ha fet la reunió inicial del projecte Bio4ECO al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), un projecte europeu sobre polítiques bioenergètiques regionals sostenibles i el potencial de creixement de la bioeconomia. La prioritat del projecte és reduir la dependència actual dels combustibles sòlids i fomentar l’ús de matèries primeres naturals com a font d’energia o com a base per a la creació de nous productes i processos.  

El projecte, liderat des de Catalunya a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el CTFC, té com a objectiu millorar els processos i les polítiques regionals i nacionals per abordar la transició cap a una economia baixa en emissions de carboni, i incrementar l’ús de les energies renovables (especialment la biomassa forestal i agrícola) i l’eficiència energètica dels edificis.  

El projecte va en línia amb el desenvolupament i la implementació de l’Estratègia catalana, promoguda pel Govern, per promoure l’aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola, una peça essencial en el marc de la bioeconomia i la reducció de les emissions de carboni.  

Catalunya té un gran potencial en biomassa forestal, i es vol arribar a l’objectiu de multiplicar per 2,5 el consum de biomassa per a energia.  

Durant avui i demà, representants dels governs d’Eslovènia, Bulgària, Itàlia, Romania, Karèlia i Letònia i dels municipis de França presentaran els seus objectius regionals i coneixeran les implicacions del sector primari en l’estratègia de bioeconomia en el context mediterrani.  

La trobada es complementarà amb visites a diferents aprofitaments locals de biomassa al Berguedà i a la zona industrial de Barcelona.  

Podreu trobar-ne més informació al web del Departament www.gencat.cat/agricultura.

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *