El Born, Centre de Cultura i Memòria acollirà la cinquena edició del 'The CraftRoom'

  • Demà comença, i fins diumenge, la 5a edició de The CraftRoom, el Saló de referència de l’artesania a Catalunya, d’accés gratuït, i que acollirà una gran mostra d’exposició i venda directa de productes artesans de diferents sectors i oficis, com complements de moda, joieria, articles per a llar, objectes de regal o decoració, i que completa la seva oferta amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general i famílies.
  • En aquesta edició, The CraftRoom aposta per l’emprenedoria i els artesans de futur augmentant la seva presència en el Saló, així com per la celebració d’activitats paral•leles, en total 21, de caràcter divulgatiu, lúdic i popular i on Mèxic serà part protagonista amb una selecció de la millor artesania, demostracions d’ofici i conferències.
  • La directora general de Comerç, Montserrat Vilalta, acompanyada del cònsol de Mèxic, Fidel Herrera, del gerent del CCAM, Miquel Rodríguez, i de la directora general de FONART, Liliana Romero, realitzaran demà a les 12.30 hores la visita inaugural al The CraftRoom.    

The CraftRoom omplirà El Born, Centre de Cultura i Memòria d’artesania catalana amb 89 expositors, 21 activitats paral·leles i Mèxic com a país convidat. A partir de demà divendres 8 de juliol i fins el proper diumenge, se celebra en aquest espai emblemàtic de la ciutat de Barcelona, la 5a edició de The CraftRoom, el Saló de referència de l’artesania a Catalunya, d’accés gratuït, i que acollirà una gran mostra d’exposició i venda directa de productes artesans de diferents sectors i oficis, com complements de moda, joieria, articles per a llar, objectes de regal o decoració, i que completa la seva oferta amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general i famílies.  

A més d’esdevenir un gran espai de contacte entre artesans i el públic, el saló aposta de nou per l’emprenedoria amb un espai dedicat a promoure la presencia en el mercat de les noves generacions artesanes. També torna a potenciar el nou talent al mercat laboral a través de Futur Excel·lent. La presència d’expositors d’aquests dos àmbits augmenta, així com la celebració d’activitats paral·leles, en total 21, de caràcter divulgatiu, lúdic i popular.  

D’altra banda, en aquesta edició, Mèxic serà el país convidat, amb una col·lecció de productes artesanals que recullen tradició, disseny i innovació i la presència d’artesans i empresaris del país mexicà que realitzaran tallers, conferències i exposicions.  

El Saló, d’accés gratuït, obrirà al gran públic demà divendres 8 de juliol i fins diumenge 10 amb horaris des de les 10.00 hores i fins les 21.00 hores ( diumenge fins a les 20 h).   The CraftRoom posarà també el punt i final a la Setmana d’Artesania de Catalunya que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) de la Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement, per promocionar el sector. The CraftRoom és una iniciativa impulsada pel CCAM, amb l’objectiu de crear una espai de referència per a la mostra i comercialització dels productes artesans.  

La directora general de Comerç, Montserrat Vilalta, acompanyada del cònsol de Mèxic, Fidel Herrera, del gerent del CCAM, Miquel Rodríguez, i de la directora general de FONART, Liliana Romero, realitzaran demà a les 12.30 hores la visita inaugural al The CraftRoom.  

89 expositors i 21 activitats paral·leles  
The CraftRoom acollirà una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans i comptarà amb la presència de 34 empreses i entitats de diferents sectors i oficis d’arreu del territori i de la resta de l’estat: complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal i elements de decoració, entre d’altres. Escoles d’Arts i Disseny, galeries, associacions i gremis sectorials i territorials, administracions locals i comarcals, i organismes de promoció mostraran la seva oferta vinculada a l’artesania.   

El saló compta amb la presència de tallers artesans procedents de diversos punts de l’estat espanyol i enguany amb Mèxic com a país convidat. L’artesania mexicana  comptarà amb un estand propi, amb una col·lecció de productes artesanals que recullen tradició, disseny i innovació i la presència d’artesans i empresaris mexicans que realitzaran tallers, conferències i exposicions. En paral·lel, i en el marc de la celebració de la Setmana d’Artesania a Catalunya, s’exposa a la seu d’Artesania Catalunya (Banys nous, 11) i fins el 4 de setembre l’exposició ” La creación en el arte popular mexicano”.  

Impuls a l’emprenedoria artesanal  
Enguany, el saló dedica de nou un espai a promoure la presència en el mercat de les noves generacions d’artesans. 20 emprenedors – empreses que tenen menys de tres anys- posaran a l’abast del gran públic les seves creacions. D’aquesta manera es vol ajudar a aquests emprenedors a presentar i vendre el seus productes, mitjançant aquesta plataforma de llançament. 

Futur Excel·lent: formació i talent creatiu  
Futur Excel·lent és un espai de The CraftRoom on els alumnes de les escoles d’arts i disseny de Catalunya que han tret un excel·lent en el seu projecte de final de curs el mostraran a empreses, professionals i públic general. L’objectiu és apropar el nou talent al mercat laboral. Enguany hi prendran part 35 projectes excel·lents procedents de 10 escoles d’arreu de Catalunya.

En aquesta edició, The CraftRoom, augmenta el nombre d’activitats paral·leles de caràcter divulgatiu, lúdic i popular. Durant els tres dies de  celebració del Saló es podran gaudir un total de 21 activitats: 5 activitats divulgatives d’artesania mexicana; 7 activitats divulgatives d’artesania catalana; intercanvi coneixements Mèxic-Catalunya; 8 activitats populars: 6 vinculades a Mèxic i 2 degustacions de pa de pagès i embotit.  

 Off Setmana de l’Artesania de Catalunya  
A més, arreu de Catalunya se celebren activitats entorn al món de l’artesania, que es poden consultar a l’agenda cultural de l’Àrea d’Artesania del CCAM, http://ccam.cat/ca/Cos/areesactuacio:artesania:agenda_cultural    

El Born, Centre Cultural  
The CraftRoom se celebra, per tercer any consecutiu a El Born, Centre de Cultura i Memòria, un espai únic i emblemàtic  que acollirà el saló i la seva oferta en l’interior de l’espai cultural. The CraftRoom s’instal·larà durant tres dies al Born, recuperant l’essència artesanal del barri, on històricament es concentraven els petits artesans de Barcelona i on es reunien els gremis de tots els oficis, comerços, botiguers i mercaders.  

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *