La selecció catalana disputarà de l’11 al 20 de juliol el primer Mundial de Futsal sub17 al Paraguai

Durant l’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, Gerard Figueras ha desitjat sort als jugadors del combinat català així com als tècnics, encapçalats pel seleccionador Albert López, als quals ha esperonat per fer un bon paper en un campionat on «sereu els ambaixadors de Catalunya. Això és un honor més que una càrrega, i tindreu la sort de representar el país» al Paraguai.  

El secretari general de l’Esport ha afegit que aquesta cita internacional demostra que «l’esport és una eina que ens ajuda a vèncer dificultats i sortir a fora per mostrar el millor de nosaltres com a país». Per la seva banda, Dani Vives, president de la Federació Catalana de Futbol Sala, ha expressat «la responsabilitat i la il·lusió» que representa per la selecció disputar el Mundial en nom de Catalunya «perquè serem la imatge del país jugant però també amb el nostre comportament».  

La selecció catalana disputarà de l’11 al 20 de juliol el primer Mundial de Futsal sub17 que se celebra, organitzat per l’AMF (Associació Mundial de Futsal), a la qual la Federació Catalana de Futsal està adherida des del 2006. Catalunya jugarà en el Grup A al costat de Paraguai, Kazakhstan i Índia, a la seu de San Ignacio de Iguazú. El debut dels catalans tindrà lloc el dia 12 contra l’Índia, l’endemà s’enfrontaran a Kazakhstan i tancaran la primera fase contra Paraguai el dia 14.  

El Grup B està format per Colòmbia, Bèlgica, Brasil i Austràlia, i el Grup C l’integren Argentina, Uruguai, Marroc i Curaçao. L’entrenador de Catalunya serà Albert López, que torna a la Federació, ja que va ser seleccionador en el Mundial femení del 2008 de Reus, on la selecció catalana va aconseguir una fita històrica pel futsal català al proclamar-se campiona del món. Cal destacar que en la competició xiularà partits l’àrbitre internacional català Raúl González.  

Foto: Jordi Estruch

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *