Unes colònies per a catalans residents a l'estranger reunirà a 18 joves a La Molina

El programa d’activitats de lleure » L’estiu és teu!» de l’Agència Catalana de la Joventut ha organitzat, per primer cop, unes colònies específiques per a joves catalans residents a l’exterior. Concretament, es tracta de nois i noies que aprofitaran les vacances escolars dels seus respectius països per passar uns dies a Catalunya i gaudir de lleure educatiu a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya.  

Un total de 18 nois i noies de 8 a 16 anys s’han inscrit en aquesta iniciativa impulsada per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, que tindrà lloc a l’alberg de La Molina del 17 al 24 de juliol. Els països on viuen els participants són el Regne Unit, Luxemburg, França, Suècia, Indonèsia, Irlanda, Alemanya i Paraguai.  

Amb aquesta iniciativa, el Govern de Catalunya pretén materialitzar la seva voluntat d’enfortir el vincle entre els catalans residents a l’exterior i el seu país d’origen, amb especial interès per als joves de l’exterior que gaudiran d’una experiència compartida i lúdica a Catalunya.  

L’objectiu és que els participants comparteixin l’estada amb altres catalans vinguts d’arreu del món i que puguin gaudir d’espais lúdics en què podran reforçar la llengua catalana – una llengua que per a molts d’ells és poc freqüent en la seva vida diària -. En aquest sentit, hi ha programades tres hores al dia d’activitats lúdiques per a l’aprenentatge del català, un format que defuig les tradicionals classes lectives, en un ambient procliu a l’intercanvi d’experiències i enriquiment mutu entre els participants.  

Les activitats esportives preparades per a aquestes colònies de vuit dies són la pràctica de BTT, el descens en bot (ràfting), l’escalada, l’orientació a la muntanya, el ràpel, l’ scootering i el tir amb arc. Així mateix, els participants faran excursions, tallers, gimcanes i jocs de nit, sempre amb un acurat contingut pedagògic i educatiu.     E

l proper 21 de juliol al matí, el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Jordi Solé, i la directora general de Joventut, Marta Vilalta, visitaran el desenvolupament de les colònies a l’alberg de La Molina i compartiran l’experiència amb els participants.  

Milers de places i diferents modalitats  
El programa «L’estiu és teu!» ofereix més de 6.800 places per a estades de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 16 anys a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya. Les modalitats d’estades a escollir són: música (14 estils i 22 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet, handbol), multiesportives (20 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i descoberta de Barcelona.   Des de l’inici de «L’estiu és teu!», l’any 1995, un total de 131.020 infants i joves han gaudit del programa.  

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *