Creen CampusRom, la Xarxa Universitària Gitana de Catalunya

La seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va acollir ahir la presentació de la Xarxa Universitària Gitana de Catalunya, CampusRom. 

Aquesta iniciativa, promoguda per un grup d’estudiants gitanos, té la voluntat de promoure una educació de qualitat i d’èxit per al poble gitano. En aquest sentit, CampusRom té l’objectiu de generar un grup de suport mutu entre estudiants gitanos i gitanes de Catalunya que necessitin acompanyament durant el seu procés d’accés a l’educació superior i també a aquells que ja estan cursant estudis universitaris o graus formatius. Alhora CampusRom vol donar visibilitat a nous referents per a tot el poble gitano i pel conjunt de la societat catalana.  

El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha expressat el suport del Departament per «aquesta iniciativa pionera que il·lustra el batec de la joventut gitana, que reivindica una millor educació». En aquest sentit, el secretari ha destacat que «el Pla integral del poble gitano té com a una de les seves prioritats afavorir l’accés de les persones gitanes a l’educació de qualitat. Per descomptat, garantir l’educació obligatòria i, a més, lluitar per la incorporació igualitària dels gitanos i gitanes a la universitat».

Iglesies s’ha mostrat convençut que «les nostres universitats i centres de formació professional milloraran quan els ciutadans gitanos que hi ha a Catalunya s’incorporin de manera normalitzada a les aules. La infrarepresentació del poble gitano a estudis superiors és una realitat que ens alerta i que ens mou a treballar dia a dia per superar-la». Segons Iglesies, «projectes com CampusRom suposen una vertadera plataforma pel canvi social, perquè l’èxit acadèmic revertirà en altres aspectes clau pel poble gitano com la millora de la inserció laboral o l’accés a l’habitatge».  

A banda del secretari d’Afers Socials i Famílies, la presentació de CampusRom va comptar amb la participació del director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, i el responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, Ramon Vilchez. En l’acte, també hi van intervenir Manuel Fernández Echepares, coordinador de la Xarxa CampusRom, així com Jelen Amador López i Fernando Macías, membres de l’equip de coordinació de la xarxa.  

Per a més informació:   http://campusrom.es.tl/ https://www.facebook.com/campusrom/

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *