La meitat de gossos a Catalunya porten el xip d'identificació i estan censats

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, han presentat aquest dijous la campanya de la Generalitat per donar a conèixer als ciutadans la responsabilitat que implica la tinença d’animals de companyia —gats, gossos i fures—. La campanya, que té el suport de la Direcció General de Difusió, es durà a terme entre finals de juliol i principis d’agost per informar que els animals han ser identificats amb un microxip implantat pel veterinari i han d’estar censats a l’ajuntament del municipi on viuen.

Rull ha explicat que cal “reduir els espais d’impunitat, perquè qui abandona un animal, la paga. A més, cal donar garanties als amos responsables que, si els perden, els podran recuperar ràpidament”.  

Segons un mostreig efectuat entre el 2013 i el 2014 en nuclis de menys de 5.000 habitants, només el 44% dels gossos portaven xip i estaven degudament censats. Dels animals que recull la Lliga Protectora de Barcelona, al voltant del 75% dels gossos no estan xipats, mentre que en el cas dels gats la xifra arriba al 90%.  

El conseller ha avançat que el seu Departament s’ha marcat el repte de desenvolupar el reglament de desplegament de la llei de protecció dels animals. Rull ha assegurat que “el mes de setembre començarem la seva tramitació formal, convençuts que, a partir de l’any que ve, Catalunya podrà disposar del reglament”.  

Cap a una tinença responsable  
La llei de protecció dels animals disposa que els propietaris tenen altres obligacions a més de mantenir-los en bones condicions higienicosanitàries, de benestar i de seguretat, d’acord amb les característiques de cada espècie. La tinença responsable consisteix en tenir-los degudament identificats; visitar periòdicament el veterinari; desparasitar-los i alimentar-los correctament; permetre’ls fer exercici a diari; recollir-ne les deposicions i no abandonar-los mai.

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat abans al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *