EL Disrupt de San Francisco rebrà a 15 startups disruptives procedents de Catalunya

  • Per primera vegada ACCIÓ comptarà amb un estand al Disrupt SF, que aplegarà més de 5.000 emprenedors de Silicon Valley, 400 start-ups d’altres països convidats i els principals fons de capital risc i corporacions tecnològiques americanes.
  • Les start-ups catalanes són Agroptima, Broomx Technologies, Bwom Technologies, Eodyne, Gestoos, HealthApp, Kompyte, Ledmotive, Mint Labs, Psious, Restb, Sekg, Mediktor, The Construct i Zolertia.

La Generalitat a través ACCIÓ, l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa, ha seleccionat les 15 empreses catalanes que participaran aquest mes de setembre al Disrupt de San Francisco (Estats Units) a través d’un estand de la Generalitat. Organitzat per l’entitat tecnològica americana Tech Crunch –que també ha col·laborat en el procés de selecció-, es tracta de l’esdeveniment més important del món d’start-ups amb tecnologies disruptives, que aplegarà entre el 12 i el 15 de setembre més de 5.000 emprenedors de Silicon Valley, 400 start-ups d’altres països convidats i els principals fons de capital risc i corporacions tecnològiques americanes. És la primera vegada que ACCIÓ tindrà presència física en aquest acte.  

Durant l’esdeveniment, les start-ups mantindran reunions amb grans empreses i inversors americans –contactes realitzats per l’oficina d’ACCIÓ a Silicon Valley- i presentaran els seus projectes d’innovació disruptiva davant l’ecosistema emprenedor de la regió. Les start-ups catalanes seleccionades són Agroptima, Broomx Technologies, Bwom Technologies, Eodyne, Gestoos, HealthApp, Kompyte, Ledmotive, Mint Labs, Psious, Restb, Sekg, Mediktor, The Construct i Zolertia.  

En total, 128 empreses catalanes van presentar sol·licituds per formar part d’aquesta missió, i les seleccionades han rebut assessorament i acompanyament per part d’ACCIÓ per preparar les presentacions que faran davant dels inversors als Estats Units.  

A més, durant el congrés, les start-ups catalanes tindran l’oportunitat de participar a l’ Startup Battlefield, una competició reconeguda mundialment i premiada amb 50.000 dòlars on els emprenedors presenten els seus projectes i reben assessorament d’inversors i experts. Des del 2007 hi han participat 610 start-ups, que han aixecat més de 6.100 milions de dòlars, mentre que alguns dels guanyadors de passades edicions han estat Dropbox o Mint.  

Al Disrupt SF d’enguany destacaran els projectes de realitat augmentada, intel·ligència artificial, biotecnologia, conducció autònoma, robòtica i de la Internet de les Coses (IoT). Segons el director de l’oficina d’ACCIÓ a Silicon Valley, Anselm Bossacoma, ” les start-ups catalanes presentaran els seus projectes davant d’alguns dels inversors americans més influents i podran donar a conèixer les seves innovacions disruptives davant d’un fòrum mundial on és importantíssim veure i deixar-se veure“. Per Bossacoma, ” aquí neixen moltíssimes empreses que després acaben cotitzant a la borsa, s’expandeixen mundialment o acaben sent adquirides per grans quantitats per corporacions multinacionals”.  

Enguany hi participaran ponents com Shervin Pishevar (fundador del fons d’inversió Sherpa Capital, que ha invertit en empreses com Airbnb o Uber) , Marc Andreessen (cofundador de Netscape i coautor de Mosaic, el primer navegador web, creat a la dècada dels anys noranta) o l’escriptor americà de ciència ficció Neal Stephensen.    

Llistat d’empreses catalanes participants:  

Agroptima: 20.000 usuaris ja utilitzen el sofware creat per aquesta start-up que permet als pagesos controlar la seva explotació agrícola des del telèfon mòbil per incrementar-ne la productivitat a través de la recollida automàtica de dades mitjançant sensors.  

Broomx Technologies: creadors del dispositiu MadKameleon, que permet visualitzar realitat virtual i vídeos en 360 graus en espais físics (com habitacions, sales de reunions o parcs temàtics) sense utilitzar ulleres de realitat virtual.  

Bwom Technologies: presenta una eina tecnològica per la salut íntima de la dona, que consisteix en una aplicació al mòbil que ofereix un test de preguntes i exercicis personalitzats dirigits a la prevenció i a la millora de la qualitat de vida de la dona, mitjançant intel·ligència artificial.  

Eodyne: amb l’objectiu de rebaixar els costos i millorar la qualitat de rehabilitació dels pacients que han patit un ictus o un infart cerebral, l’start-up ha creat la plataforma de realitat virtual Rehabilitation Gaming System, que ja ha rebut la certificació de la UE i la validació clínica i que permet seguir un programa de rehabilitació en una clínica o a casa.  

Gestoos: ha desenvolupat un sofware que reconeix els gestos de les persones i que n’analitza el seu comportament en temps real, de manera que qualsevol superfície, pantalla o objecte pot esdevenir interactiu.  

HealthApp: és una start-up dedicada al desenvolupament d’aplicacions terapèutiques que connecten metges i pacients. El primer desenvolupament TCApp és una aplicació per tractar el trastorn de conducta alimentària i la obesitat que ja s’utilitza en més de 15 hospitals.  

Kompyte: donarà a conèixer una plataforma intel·ligent que registra l’activitat online de la competència i l’analitza en temps real.  

Ledmotive: presentarà una nova tecnologia d’il·luminació LED intel·ligent connectada a Internet. Es tracta d’una tecnologia que permet identificar qualsevol espectre de llum, ja sigui provinent del Sol o d’una font artificial, i reproduir-lo a l’instant en una làmpada situada en qualsevol punt del món.  

Mint Labs: l’empresa desenvolupa una tecnologia per entendre millor el cervell humà i els trastorns neurològics. Proporciona una plataforma basada en el núvol per accelerar el flux de treball per a la investigació de neuroimatge, amb algoritmes creats per l’start-up, que ajuden als especialistes a gestionar i clasificar milions d’imatge cerebrals, identificar automàticament anomalies, reduir el temps i els costos de R+D i accelerar el desenvolupament de noves teràpies per a malalties neurològiques. En l’actualitat emmagatzema més de 200.000 escàners cerebrals.  

Psious: es tracta d’una plataforma de realitat virtual pionera en el camp de la salut mental. Més de 400 clíniques i institucions ja l’estan utilitzant i més de 1.000 pacients ja s’hi han tractat amb èxit. L’aplicació ofereix entorns virtuals per tractar trastorns d’ansietat, com les pors i les fòbies, l’estrès posttraumàtic o l’ansietat generalitzada, entre d’altres aplicacions clíniques.  

Restb.ai: ofereix solucions basades en la intel·ligència artificial per al reconeixement intel·ligent d’imatges, automatitzant de manera eficaç tasques de classificació o interpretació visual en temps real. Mitjançant tecnologia pròpia Deep Learning i de Xarxes Neuronals Convolucionals és possible entrenar ràpidament models de visió personalitzats a cada necessitat empresarial amb precisions similars a la humana.  

Sekg: és una plataforma al núvol per dur a terme una anàlisi emocional i de comportament dels usuaris quan consumeixen continguts o juguen a un joc. La solució tradueix en temps real la informació recollida per dispositius wearables en estadístiques rellevants, tant pel propi usuari com per les empreses.  

Mediktor: 1,2 milions de persones ja han fet ús d’aquesta solució del camp de la salut, un sistema que recomana a l’usuari quines decisions prendre després que apareixin els primers símptomes d’una malaltia.  

The Construct: l’equip de The Construct va detectar que quan els estudiants aprenen robòtica tenen un problema al portar-ho a la pràctica per la dificultat d’accedir a un robot real. Per això han desenvolupat una app web que permet als estudiants utilitzar qualsevol robot del món mitjançant una simulació web.  

Zolertia: amb clients a Europa i Estats Units, l’start-up està portant la Internet de les coses (IoT) cap a la Internet de les petites coses. A través d’un petit hardware que s’instal·la fàcilment a qualsevol producte, converteix l’objecte en intel·ligent, autònom i connectat a internet.  

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.   Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!: A Twitter:  @sapscom Al canal de Youtube: SapsCom    

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *