Tres projectes audiovisuals creats per joves, premiats amb els ajuts universitaris ComUNIca

Els ajuts universitaris ‘comUNIca’ per al foment de la innovació audiovisual han premiat en la seva primera convocatòria tres projectes d’estudiants de grau, d’entre un total de 14 treballs presentats que complien els requisits de participació. Els premis ‘comUNIca’ estan impulsats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i les 12 universitats catalanes.  

Els tres projectes distingits són: · Desenterrant el Negre, de Gerard Hugas Serra i Roger Bisbe Alonso, de l’Escola Universitària ERAM, adscrita a la Universitat de Girona (UdG). · Patates rosses, de Joan Saranova Grimal i David Vilarreal Ignacio, de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). · Mamás, d’Arantxa Cavanillas Rodríguez, de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, adscrita a la Universitat de Barcelona (UB).  

Els treballs seleccionats han estat els més creatius, innovadors i de més qualitat tècnica amb l’objectiu que permetin la seva realització i emissió, a través de canals de televisió, ràdio o mitjans digitals de la CCMA.   Aquesta col·laboració entre entitats d’àmbit professional audiovisual i universitari té l’objectiu de millorar la base per a la formació dels futurs professionals del món de la indústria audiovisual, així com contribuir al desenvolupament i la innovació del sector a Catalunya. Per altra banda, aquests premis també suposen una nova via per transferir talent creatiu a les empreses i institucions audiovisuals, i així afavorir la competitivitat i la internacionalització del sector.  

En la primera convocatòria dels premis ‘comUNIca’ –gestionada a través de l’Agència de Gestió dels Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)– han pogut participar estudiants dels graus vinculats a la comunicació audiovisual de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Ramon Llull (URL),  la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Vic-Central de Catalunya (UVic-UCC), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i la Universitat Abat Oliba (UAO).

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *