L'espai natural de les Guilleries es desfarà de la línea elèctrica que la travessa

La Ponència ambiental ha emès un informe ambiental favorable al desmuntatge de la línia elèctrica que travessa l’espai natural de les Guilleries, entre Vic (Osona) i Girona. Amb la construcció de la línia de Molta Alta Tensió (MAT), entre Sentmenat (Vallès Occidental) i Baixàs (França), es va plantejar com a mesura compensatòria la compactació del tram de la línia de 110 kV al seu pas per les Guilleries, per reduir-ne l’impacte ambiental.  

D’aquesta manera, l’actual cablejat passarà per les torres de la MAT i alliberarà els 18 quilòmetres que travessen l’espai. En total es desmantellaran  74 torres elèctriques i els corresponents fonaments. Així, s’alliberaran 300.000 m 2 de vegetació, dels quals prop de 250.000 m 2 corresponen a hàbitats d’interès comunitari.  

Les Guilleries és l’extrem més septentrional de les serres litorals catalanes. Entre les comarques d’Osona i la Selva, és una zona de transició entre les regions mediterrània i centreeuropea amb elements naturals representatius d’ambdues zones. Les tasques de desmuntatge no incidiran sobre l’espai, tot i ser un terreny abrupte de difícil accés. Les tècniques que s’empraran respecten la vegetació que envolta la línia i permet que l’espai de seguretat és recuperi ràpidament, un cop es deixin de fer les tales preventives.  

A més, s’ha previst una restauració i revegetació de les zones de treball, les bases de les torres i tots els camins que deixin de tenir utilitat un cop eliminada la infraestructura.

El contenido de este comunicado fue publicado primero en la página web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *