Desactivat el Pla PLASEQCAT a la indústria d'Esparreguera

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT un cop han finalitzat les tasques de transvasament i neutralització de l’àcid clorhídric que ha fuitat a la indústria Quality Chemicals, al polígon Can Comelles d’Esparreguera.  

Segons informacions facilitades per la pròpia empresa en aquests moments s’ha neutralitzat el producte fuitat i transvasat el que quedava encara en el dipòsit. En les properes hores l’empresa procedirà a la recollida i neteja del residu indicat.  

Han vessat 1.500l d’àcid clorhídric líquid al 35% de concentració, que és el producte que s’ha neutralitzat amb aigua i sosa. La resta d’àcid clorhídric que encara quedava al tanc, d’uns 10.000l ha estat transvasat de forma segura per la mateixa empresa a bidons de 1.000l.  

En aquest servei, han treballat 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han finalitzat la seva intervenció a les 06.30h del matí un cop s’ha pogut aturar la fuita i dissipar el núvol d’àcid clorhídric que s’ha format a la zona afectada.   La Policia Local d’Esparreguera ha reobert al trànsit el carrer que quedava tallat a la circulació.      

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *