Intervenen més de 900 ocells fringíl·lids a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

  • Es realitza un operatiu contra el tràfic i comerç il·legal d’ocells silvestres de cant  
  • El valor en el mercat il·legal dels ocells intervinguts puja més de 10.000€  

Membres del Cos d’Agents Rurals de l’Àrea Regional de Barcelona han dut a terme, aquest cap de setmana passat, un operatiu contra el tràfic i la venda il·legal d’ocells fringíl·lids a diferents indrets de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu d’aquestes actuacions és evitar el tràfic i comerç d’ocells silvestres capturats del medi natural, ja que la protecció legal d’aquestes aus ho prohibeix.  

La primera de les actuacions es va realitzar a un traficant que estava venent ocells a la Plaça Tàrrega de Cornellà de  Llobregat, al qual se li van intervenir 36 ocells fringíl·lids. La persona denunciada és un veí de Badia del Vallès a qui ja se l’havia denunciat el passat 11 de setembre de 2015 per intentar vendre 80 ocells en un mercat il·legal a Barberà del Vallès.  

La segona actuació es va dur a terme a Castellar del Vallès quan es va interceptar un vehicle amb un traficant, a qui feia temps s’estava investigant, que es dirigia cap a Barberà del Vallès per a vendre’ls en un dels mercats il·legals. A dins del vehicle es van trobar 58 ocells fringíl·lids i una gran quantitat de capses de cartró plegades que es fan servir per lliurar els ocells als compradors.  

Una vegada identificat el traficant i intervinguts els ocells es va fer una inspecció a unes dependències annexes al domicili de la persona denunciada on es varen localitzar 821 exemplars de diferents espècies d’aus fringíl·lides. La gran majoria d’aquest ocells es corresponen amb exemplars joves de l’any, novelles, destinats al comerç il·legal i pertanyen a les especies de cadernera (735), passerell (52), verdum (85) i pinça comú (7).  

De les investigacions realitzades es desprèn que la procedència d’aquests animals és Andalusia, a través de diferents proveïdors que els capturen il·legalment del medi natural i per diferents mitjans els transporten fins a Catalunya. Cap de les dues persones denunciades ha acreditat cap autorització excepcional que pogués emparar la seva captura legal en el medi natural. Tanmateix, els ocells no disposaven de l’obligatòria anella oficial. Tots els exemplars presenten evidències d’haver estat capturats recentment.  

El contingut d’aquest comunicat ha estat publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *