La dansa contemporània catalana, present a la Internationale Tanzmesse de Düsseldorf (Alemanya)

Un total de 19 companyies, empreses i institucions catalanes seran presents a la onzena edició de la Internationale Tanzmesse de Düsseldorf (Alemanya), un certamen biennal de referència internacional per al sector de la dansa contemporània, que enguany tindrà lloc del 31 d’agost al 3 de setembre.  

Les entitats catalanes participaran a la fira mitjançant l’estand paraigua que ofereix el Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i sota la seva marca d’internacionalització de les empreses culturals catalanes, Creative Catalonia. Hi estaran representades Agente129Delrevés Vertical DanceSol Picó, BdDansa – Explaining Dance, CobosmikaDromFani Benages Arts EscèniquesHiroshimaLa IntrusaRoser López EspinosaSebastián García Ferro, European Dancehouse Network (EDN), IT Dansa, Joan Català, La Petita Malumaluga, Physical Momentum Project. A més de la Generalitat de Catalunya com a organitzador, també hi seran presents l’ Institut Ramon Llull i el  Mercat de les Flors.  

Com en edicions anteriors, la dansa catalana estarà representada al programa oficial de la fira; Roser López Espinosa actuarà amb l’espectacle November el dijous 1 de setembre a les 21h. La BdDansa presentarà divendres 2 desetembre a les 15:30h el seu projecte Explaining Dance dins de la secció d’Open Studios.  

Dins de les activitats de suport del Departament de Cultura, tindrà lloc a la fira una trobada de networking el dijous 1 de setembre a la 13:30h a l’estand 45 Government of Catalonia – Creative Catalonia amb l’objectiu d’afavorir els contactes entre les empreses catalanes i els programadors i festivals assistents a la fira. A més, enguany l’estand del Departament de Cultura acollirà dues trobades amb professionals d’Austràlia i Hongria. Organitzada conjuntament amb l’Australia Council for the Arts, la trobada de networking amb els delegats australians tindrà lloc divendres 2 de setembre a partir de les 11h. La trobada amb els professionals hongaresos s’organitza en col·laboració amb el Bakelit Multi Art Center i tindrà lloc dissabte 3 de setembre a partir de la 13h. Aquestes accions específiques tenen com a objectiu donar un major impuls al sector donant a conèixer les propostes de dansa contemporània catalana als professionals d’aquests països. Una tasca de difusió i promoció que és crucial per situar la dansa catalana en el mapa dels programadors internacionals.  

La Internationale Tanzmesse reuneix durant quatre dies els professionals internacionals de la dansa al NRW Forum de Düsseldorf, on s’estableixen uns 120 estands per acollir els més de 400 expositors en representació de més de 600 companyies de dansa, coreògrafs i institucions del sector de més de 58 països.  

En els últims anys, la Internationale Tanzmesse s’ha consolidat com a mercat, festival i punt de trobada professional de referència internacional per al sector de la dansa, tant per a companyies, coreògrafs i ballarins, com agències, representants i institucions culturals. La fira va tornar a batre el seu rècord de participació en l’edició anterior (2014), amb 1.600 professionals acreditats del sector vinguts d’arreu del món.  

Més informació: www.tanzmesse.com
www.creativecatalonia.cat Twitter: @playcatalan / @playcatalanDE

El contingut d’aquest comunicat ha estat publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *