El Cicle 'Nits antigues a l'Empordà' duran l'art als jaciments arqueològics d'Empúries i Ullastret

En el marc del cicle Nits antigues a l’Empordà, el pròxim cap de setmana es representaran dos espectacles als jaciments d’Empúries i d’Ullastret. Divendres 26 d’agost, a les 21 hores, a Ullastret, amb El Crani enclavat es podrà reviure el món ibèric i el final d’aquesta cultura després de la conquesta romana. Dissabte 27 d’agost, a les 20.30 hores en català i a les 22.30 hores en castellà, a Empúries, es representarà El somni d’Esculapi, una recreació de la medicina sagrada a l’època grecoromana.  

Les Nits antigues a l’Empordà volen representar mitjançant la interpretació teatral, la música i la il·luminació apropar-nos, d’una forma poètica i entretinguda, a aspectes del món antic a Catalunya. Així, les ruïnes de la gran ciutat ibèrica d’Ullastret seran l’escenari d’ El crani enclavat, un espectacle que ens transportarà al segle II aC i on els espectadors podran desplaçar-se per la ciutat ibèrica de nit amb el guia, un comerciant grec que va viure les revoltes de les societats ibèriques contra els romans i la seva derrota pel general Cató. Un espectacle, en un escenari privilegiat, on partint del costum ibèric de tallar el cap als seus enemics i clavar-los a la porta de casa, es confonen la història, la llegenda i el misteri. A Empúries, amb El Somni d’Esculapi el públic seurà al recinte d’Esculapi, el déu grecoromà de la medicina. Allà coneixerà la història d’Eli Arístides, un escriptor de l’antiguitat que va viure al santuari del déu durant dos anys per curar-se de les seves malalties. Es tracta d’un relat que aprofundeix en el món fascinant de la curació màgica pels somnis i el misteri del déu Asclepi/Esculapi.  

Tots dos espectacles estan protagonitzats per l’actor Xavi Núñez, la música va càrrec de la cantant Mariona Forteza i els guions i la direcció són obra de l’escriptor Carlos Garrido. El crani enclavat i El somni d’Esculapi són dues produccions de la companyia Carlos Garrido Escènic, espectacles impulsats per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, dins les activitats programades per aquest estiu als museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya, per a gaudir de la cultura i del ric patrimoni cultural català, fer-lo visible, dinamitzar-lo, socialitzar-lo i apropar-lo a la ciutadania i a l’entorn local.  

Més informació: http://www.mac.cat/Seus/Ullastret http://www.mac.cat/Seus/Empuries

El contingut d’aquest comunicat ha estat publicat primer en la web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *