8 empreses catalanes dedicades a les TIC, presents a la fira ANDICOM a Colòmbia

 

 

  •  

8 empreses catalanes participen entre dimecres i divendres vinent en una missió empresarial organitzada per ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- amb l’objectiu de buscar noves oportunitats de negoci en el camp de les TIC. La missió s’ha fet coincidir amb la celebració de la fira ANDICOM a Cartagena de Índias, considerada la més important d’aquest sector de la regió.  

Les empreses participants a la missió són Adsmurai, Cdmon, Internet Security Auditors, RCM, Satconxion, Sitmobile, Nae i el centre tecnològic Eurecat. Tindran presència a la fira ANADICOM a través d’un estand d’ACCIÓ per donar visibilitat a la seva tecnologia i facilitar-los la difusió dels seus productes per trobar socis locals o possibles inversors. L’any passat a la fira van assistir-hi més de 2.500 professionals, es van celebrar 100 conferències i es van participar-hi 27 països.  

De fet, en el marc d’aquesta fira, les companyies catalanes presentaran en reunions privades els seus projectes a grans empreses colombianes i representants de diversos ministeris del país, com el MINTIC, responsable de les TIC a Colòmbia. Primer, l’empresa o òrgan públic presenta les seves necessitats tecnològiques i després les empreses presenten les seves solucions. També tindran 15 minuts per presentar els seus projectes davant d’una sala amb inversors i possibles compradors.  

A més, la participació en aquesta missió empresarial permetrà a les empreses catalanes conèixer de primera mà el pla del govern colombià Vive Digital, desenvolupat per ministeri MINTIC i que vol impulsar la massificació de l’ús d’internet com a mecanisme de reducció de l’atur i la pobresa i augment de la competitivitat del país. Contempla diversos instruments per multiplicar per 4 el nombre de connexions a internet, que el 63% de cases tinguin accés a internet i que la fibra òptica, la televisió digital terrestre i la tecnologia 4G arribi a tot el país. També es vol amplificar l’impacte de les TIC a l’educació a través de l’ús de 8 milions d’ordinadors i tauletes a les aules.  

D’altra banda, la missió també suposa una oportunitat per posicionar Barcelona i Catalunya com a socis empresarials i tecnològics per a les companyies de Colòmbia interessades en entrar a Europa. De fet, Colòmbia ha participat al Mobile World Congress a través d’una delegació empresarial liderada pel ministre MINTIC.  

Colòmbia i les oportunitats per l’empresa catalana
Amb 46,7 milions d’habitants, Colòmbia va registrar un creixement econòmic del 3,1% el 2015. A banda de les TIC, presenta oportunitats de negoci en els camps del transport de mercaderies i passatgers i el cafè, te, espècies i menjars preparats, ja que són els sectors amb un ritme de creixement més alt entre el 2010 i el 2015 i els que tenen major previsió de creixement fins al 2020. També destaquen els àmbits del turisme –és un mercat encara per desenvolupar i sense gaires infraestructures- i l’agroindústria, ja que requereix maquinària i serveis de biotecnologia.  

L’any passat les exportacions catalanes a Colòmbia van augmentar un 7% i van assolir els 280 milions d’euros, encadenant així creixements destacats des del 2010. Catalunya principalment hi exporta maquinària (12,4%), aparells i material elèctric (8,2%) i productes químics (6,2%). Actualment hi ha registrades 855 empreses catalanes exportadores regulars al país sud-americà -és a dir, companyies que hi han exportat els darrers quatre anys de manera consecutiva- i 173 filials d’empreses catalanes.  

çACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
  —————————————————————– Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!: A Twitter:  @sapscom Al canal de Youtube: SapsCom

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *