La Generalitat forma als mestres de les escoles rurals a través de l'xtec

 El Departament d’Ensenyament presenta un seguit de materials de formació per a mestres de l’escola rural. Aquests documents estan a disposició dels docents a la xarxa telemàtica xtec, que ofereix al professorat català diferents eines formatives amb l’objectiu de millorar la seva tasca docent.  

De camí a l’escola rural és el títol d’un seguit de materials composats per mòduls formatius i presenten una visió global sobre allò que caracteritza les escoles rurals i les zones escolars rurals (ZER). Aborden diferents aspectes relacionats amb l’escola rural, com ara la regulació de l’organització i el funcionament de les escoles rurals i les ZER, així com les institucions de referència a nivell nacional i internacional. Cal destacar la informació sobre les metodologies didàctiques per afavorir l’aprenentatge a les aules multigrau i els aspectes de gestió d’aula que afavoreixen l’escola inclusiva.  

També s’inclouen elements com la normativa establerta, el projecte educatiu de centre (PEC) o el projecte educatiu de ZER (PEZ), document que comparteixen totes les escoles de la ZER amb la finalitat d’avançar col·lectivament cap a un ensenyament de qualitat a favor de l’èxit educatiu dels alumnes.  

Els materials didàctics, d’accés lliure, s’han elaborat per a ser utilitzats a les escoles rurals, tant per  a formar mestres que s’incorporen per primera vegada a l’escola, com per a la reflexió conjunta dels claustres de l’escola o de la ZER. Inclouen per exemple: normativa, instruccions, documents d’organització, i vídeos explicatius, entre d’altres.  

Aquests materials s’han elaborat amb els membres de la Taula d’escoles rurals, amb representació de directors i mestres de l’escola rural i la Inspecció d’Educació, i la col·laboració de la Universitat de Vic  i la Universitat de Barcelona.  

l passat curs escolar 2015-2016 hi ha hagut a Catalunya un total de 277 escoles rurals, que han escolaritzat a més de 10.500 alumnes.    

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *