Catalunya exporta un 19,4% d'alta tecnologia al segon trimestre del 2016

Les exportacions catalanes de productes industrials d’alt contingut tecnològic han assolit un valor de 1.807,4 milions d’euros al segon trimestre del 2016, xifra que representa un augment del 19,4% interanual, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Tots els productes d’aquest nivell han incrementat les seves vendes, encapçalats pels informàtics, electrònics i òptics (31,6%) i els productes farmacèutics (15,7%). Destaca el fort increment (27,8%) de les exportacions d’aquest nivell a la UE-28 i també el de les vendes a la resta del món (12,2% interanual).  

Els productes industrials de nivell mitjà alt han augmentat les vendes un 3,4% el segon trimestre d’enguany i han assolit un valor de 8.019,7 milions d’euros. Aquesta dada s’explica per l’augment de les vendes de materials i equips elèctrics; maquinària i vehicles (11,3%), ja que les de productes químics han disminuït un 9,1%. Per àrees geogràfiques, han augmentat les vendes un 6,4% al seu principal mercat, la Unió Europea, mentre que a la resta del món han disminuït un 2,9% en relació amb el segon trimestre del 2015.  

Els productes de nivell mitjà baix (amb un valor de 2.175 milions d’euros) són els únics que han reduït les vendes a l’exterior (-0,8% interanual). La disminució només s’ha registrat amb els mercats de fora de la UE-28, on la variació ha estat del -17,6%, mentre que les vendes a països de la UE-28 han augmentat el 7,8%.  

Les exportacions de productes de baix contingut tecnològic (4.235,8 milions d’euros) han augmentat el 8,8% en relació amb el segon trimestre de l’any passat. L’increment de les vendes s’ha registrat tant a les destinades a la UE-28 (10,2%) com a la resta del món (6,2%).    

Les importacions de productes industrials han augmentat en tots els nivells excepte les de nivell tecnològic mitjà baix, que han disminuït un 7%  
Al segon trimestre del 2016, els productes de nivell tecnològic mitjà alt, amb un creixement del 12,5% interanual, tornen a liderar el creixement de les compres a l’exterior per cinquè trimestre consecutiu, a causa de l’intens augment de les compres de materials i equips elèctrics; maquinària i vehicles (17,3%). A continuació se situen les importacions d’alt contingut tecnològic (5,2%) i les de baix contingut (4,9%). En canvi, les compres de nivell mitjà baix han disminuït un 7,0% respecte del mateix trimestre de l’any anterior.  

Per àrees geogràfiques, cal destacar el fort increment de les importacions de productes de nivell tecnològic mitjà alt fora de la UE-28 (17,0%).

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *