Xina convida Catalunya al congrés TM Forum Smart City inFocus 2016 com a Smart Country de referència

Catalunya és l’únic país sense Estat que  participa en el congrés internacional TM Forum Smart City In Focus 2016, un certamen organitzat per l’organisme internacional TM Forum que reuneix durant tres dies (del 7 al 9 de setembre) alts directius públics i executius d’alt nivell d’empreses de tot el món a la principal smart city de la Xina, Yinchuan, per debatre i compartir experiències sobre ciutats intel·ligents.  

En el marc d’aquest congrés, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha donat a conèixer avui als assistents l’estratègia smartCAT del Govern català, que té per objectiu fer de Catalunya un smartCountry de referència internacional mitjançant un complet programa que integra tot tipus d’iniciatives i projectes que fan ús de les tecnologies digitals i intel·ligents (com ara el bigData, smartDrons, etc) en sectors com l’educació, la salut, el turisme o les indústries agroalimentàries i de l’automoció.  

Precisament, la presència de Catalunya en aquest congrés com a únic país sense Estat convidat respon a l’interès mostrat per la Xina per aquest pla pioner del Govern català, el primer a comptar amb una estratègia de país que transcendeix les iniciatives puntuals de caràcter local i que estén el concepte de smart city a escala del que la Comissió Europea anomena smart region per desplegar un programa que integra i coordina les iniciatives locals i supralocals i dóna suport a les empreses tot impulsant iniciatives smart en clau nacional.  

El secretari Jordi Puigneró ha presentat els beneficis de tenir una estratègia intel·ligent a escala de país per desenvolupar iniciatives smart en diferents camps i evitar les ciutats intel·ligents aïllades; la definició d’unes pautes per esdevenir una smart region vàlides per a Catalunya i extrapolables a tot el món, i el paper de l’estratègia smartCAT per potenciar l’efecte de la revolució digital en el mercat laboral amb la creació de nous llocs de treball d’alt valor afegit, així com per transformar els serveis públics i situar el ciutadà en el centre de les accions i decisions.   Durant la seva intervenció, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital ha remarcat que «Catalunya va arribar tard a la revolució industrial, tot i liderar-la dins del marc econòmic espanyol. En el segle XXI, el marc de la revolució digital ja no és Espanya sinó el món, i és per aquest motiu que el Govern vol posicionar Catalunya com un autèntic HUB internacional d’innovació tecnològica. Perquè ens hi juguem el ser o no ser». En aquest sentit,Puigneró ha afegit que «les tecnologies digitals i intel·ligents són una gran oportunitat de creixement econòmic per al nostre país. El fet que ens hagin convidat a aquest fòrum reservat per a Estats i ciutats demostra que se’ns visiona com un país referent al món, que està fent bé les coses».    

Sobre TM Forum  
TM Forum és una prestigiosa organització mundial sense ànim de lucre que ofereix orientació, directrius estratègiques i solucions pràctiques per millorar la gestió i el funcionament dels serveis d’informació i comunicacions. El TM Forum compta amb centenars de membres a tot el món que varien des d’operadors tradicionals i nous proveïdors de serveis, fins a proveïdors d’equips, proveïdors de solucions de programes informàtics i integradors de sistemes (SI). El seu congrés TM Forum Smart City In Focus 2016 a Yinchuan ha reunit 1.100 assistents procedents de 105 països diferents de 6 continents.  

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *