Càritas i Governació col·laboraran a Catalunya per a fer programes socials d'habitatge

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, han signat avui un conveni de col·laboració entre aquesta entitat i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en matèria de polítiques i programes d’habitatge social. L’objectiu de l’acord és sumar esforços per afavorir la inclusió de persones vulnerables i donar una resposta ràpida a situacions d’emergència econòmica i social.  

çEn la signatura, la consellera Borràs ha remarcat “la importància de la col·laboració entre el Govern i les entitats socials per donar una resposta ràpida en matèria d’habitatge a les persones que més ho necessiten” i s’ha mostrat convençuda que aquest conveni ajudarà a fer arribar a més famílies els serveis de què disposa el Govern per atendre els casos de vulnerabilitat. Per la seva banda, la presidenta de Càritas ha aplaudit el conveni que “facilitarà resoldre necessitats d’habitatge a punts del país on costa més trobar-ne per a destinar-lo a ús social”.  

D’acord amb el conveni, Càritas podrà presentar sol·licituds d’habitatge a la Mesa d’emergència de l’Agència en nom de famílies vulnerables, i l’Agència n’adjudicarà l’ús si les peticions compleixen amb els requisits de la Mesa. L’entitat serà la responsable de gestionar el parc públic adjudicat i fer els contractes de lloguer social, d’acord amb les necessitats de la persona beneficiària.  

Així mateix, per tal d’evitar desnonaments i pèrdua de l’habitatge de famílies en lloguer o sobreendeutades, l’Agència i Càritas es coordinaran per a la intermediació entre les famílies i les entitats financeres. Es tracta de donar respostes ràpides a tots aquells que es dirigeixin al Servei d’Assessorament sobre el Deute Hipotecari de la Generalitat o al servei sobre aquesta qüestió que ofereix l’entitat.  

Finalment, Càritas podrà intervenir en el procés d’informació i tramitació de sol·licituds de les prestacions urgents, facilitant els requisits i les condicions per a aquestes ajudes o elaborant informes sobre la situació dels sol·licitants.  

El seguiment del grau de compliment d’aquests compromisos el farà una comissió integrada per membres de l’Agència i de l’entitat, que es reunirà un cop al trimestre i sempre que ho sol·liciti alguna de les parts.  

El conveni l’han signat també el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, com a president de l’Agència de l’Habitatge, Carles Sala,  i el director de l’Agència de l’Habitatge, Jaume Fornt.  

Aquest nou acord complementa els convenis signats el desembre de 2015 entre l’Agència de l’Habitatge i Càritas Diocesana de Barcelona, Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat i Càritas Diocesana de Terrassa.

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *