15 start-ups catalanes presentaran els seus projectes a 50 inversors i empreses americanes a les instal·lacions de Samsung a Silicon Valley

15 start-ups catalanes presentaran aquest dijous els seus projectes a 50 inversors i empreses americanes amb l’objectiu de trobar finançament i possibles socis per iniciar o consolidar la seva presència als Estats Units. La jornada, organitzada per l’oficina d’ACCIÓ a Silicon Valley, se celebrarà a les oficines centrals de SAMSUNG en aquesta regió.  

Anomenat DemoDisrupt, l’acte permetrà a les empreses emergents catalanes donar a conèixer els seus negocis a través d’un pitch i després reunir-se individualment amb els contactes americans. Les start-ups catalanes que hi participaran són Agroptima, Broomx Technologies, Bwom Technologies, Eodyne, Gestoos, HealthApp, Kompyte, Ledmotive, Mint Labs, Tech4Freedom, Restb, Sekg, Mediktor, The Construct i Zolertia.  

El DemoDisrupt s’emmarca en la participació d’aquestes empreses emergents al Disrupt SF 2016, l’esdeveniment més important del món d’start-ups amb tecnologies disruptives celebrat aquesta setmana a San Francisco i organitzat per l’entitat tecnològica americana Tech Crunch. Així, les 15 start-ups hauran pogut presentar els seus projectes d’innovació disruptiva davant l’ecosistema emprenedor de la regió en un esdeveniment que aplega més de 5.000 emprenedors de Silicon Valley, 400 start-ups d’altres països convidats i els principals fons de capital risc i corporacions tecnològiques americanes.  

Per primera vegada, el Govern de la Generalitat ha estat present al Disrupt SF a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa- amb un estand propi. En total, 128 empreses catalanes van presentar sol·licituds per formar part d’aquesta missió, i les seleccionades han rebut assessorament i acompanyament per part d’ACCIÓ per preparar les presentacions que faran davant dels inversors als Estats Units.  

Al Disrupt SF d’enguany han destacat els projectes de realitat augmentada, intel·ligència artificial, biotecnologia, conducció autònoma, robòtica i de la Internet de les Coses (IoT). Hi han participarat ponents, entre d’altres, com Ash Carter (secretari de Defensa dels Estats Units), John Hake (CEO de l’empresa Niantic, creadora de Pokemon Go), Marni Walden (vicepresident executiu de Verizon, que recentment ha adquirit Yahoo), Shervin Pishevar (fundador del fons d’inversió Sherpa Capital, que ha invertit en empreses com Airbnb o Uber) , Marc Andreessen (cofundador de Netscape i coautor de Mosaic, el primer navegador web creat a la dècada dels anys noranta), l’escriptor americà de ciència ficció Neal Stephensen o el vicepresident de Facebook Adam Mosseri.    

Llistat d’empreses catalanes participants:  

 • Agroptima: 20.000 usuaris ja utilitzen el sofware creat per aquesta start-up que permet als pagesos controlar la seva explotació agrícola des del telèfon mòbil per incrementar-ne la productivitat a través de la recollida automàtica de dades mitjançant sensors.  
 • Broomx Technologies: creadors del dispositiu MadKameleon, que permet visualitzar realitat virtual i vídeos en 360 graus en espais físics (com habitacions, sales de reunions o parcs temàtics) sense utilitzar ulleres de realitat virtual.  
 • Bwom Technologies: presenta una eina tecnològica per la salut íntima de la dona, que consisteix en una aplicació al mòbil que ofereix un test de preguntes i exercicis personalitzats dirigits a la prevenció i a la millora de la qualitat de vida de la dona, mitjançant intel·ligència artificial.  
 • Eodyne: amb l’objectiu de rebaixar els costos i millorar la qualitat de rehabilitació dels pacients que han patit un ictus o un infart cerebral, l’start-up ha creat la plataforma de realitat virtual Rehabilitation Gaming System, que ja ha rebut la certificació de la UE i la validació clínica i que permet seguir un programa de rehabilitació en una clínica o a casa.  
 • Gestoos: ha desenvolupat un sofware que reconeix els gestos de les persones i que n’analitza el seu comportament en temps real, de manera que qualsevol superfície, pantalla o objecte pot esdevenir interactiu.  
 • HealthApp: és una start-up dedicada al desenvolupament d’aplicacions terapèutiques que connecten metges i pacients. El primer desenvolupament TCApp és una aplicació per tractar el trastorn de conducta alimentària i la obesitat que ja s’utilitza en més de 15 hospitals.  
 • Kompyte: donarà a conèixer una plataforma intel·ligent que registra l’activitat online de la competència i l’analitza en temps real.  
 • Ledmotive: presentarà una nova tecnologia d’il·luminació LED intel·ligent connectada a Internet. Es tracta d’una tecnologia que permet identificar qualsevol espectre de llum, ja sigui provinent del Sol o d’una font artificial, i reproduir-lo a l’instant en una làmpada situada en qualsevol punt del món.  
 • Mint Labs: l’empresa desenvolupa una tecnologia per entendre millor el cervell humà i els trastorns neurològics. Proporciona una plataforma basada en el núvol per accelerar el flux de treball per a la investigació de neuroimatge, amb algoritmes creats per l’start-up, que ajuden als especialistes a gestionar i clasificar milions d’imatge cerebrals, identificar automàticament anomalies, reduir el temps i els costos de R+D i accelerar el desenvolupament de noves teràpies per a malalties neurològiques. En l’actualitat emmagatzema més de 200.000 escàners cerebrals.  
 • Tech4Freedom: Tech4Freedom aporta més autonomia a les persones cegues a través de les tecnologies. Avui, les persones cegues o amb discapacitat han de fer front a reptes constants per fer les activitats de la seva vida quotidiana. El dispositiu de l’start-up, El Box, i la seva plataforma d’aplicacions mòbils  proporcionen les eines necessàries als usuaris perquè puguin assolir el seu ple potencial tan a la seva vida privada com a la professional. El Box analitza la situació de l’entorn, proporcionant la informació rellevant a l’usuari en funció de l’activitat que estigui realitzant a cada moment.  
 • Restb.ai: ofereix solucions basades en la intel·ligència artificial per al reconeixement intel·ligent d’imatges, automatitzant de manera eficaç tasques de classificació o interpretació visual en temps real. Mitjançant tecnologia pròpia Deep Learning i de Xarxes Neuronals Convolucionals és possible entrenar ràpidament models de visió personalitzats a cada necessitat empresarial amb precisions similars a la humana.  
 • Sekg: és una plataforma al núvol per dur a terme una anàlisi emocional i de comportament dels usuaris quan consumeixen continguts o juguen a un joc. La solució tradueix en temps real la informació recollida per dispositius wearables en estadístiques rellevants, tant pel propi usuari com per les empreses.  
 • Mediktor: 1,2 milions de persones ja han fet ús d’aquesta solució del camp de la salut, un sistema que recomana a l’usuari quines decisions prendre després que apareixin els primers símptomes d’una malaltia.  
 • The Construct: l’equip de The Construct va detectar que quan els estudiants aprenen robòtica tenen un problema al portar-ho a la pràctica per la dificultat d’accedir a un robot real. Per això han desenvolupat una app web que permet als estudiants utilitzar qualsevol robot del món mitjançant una simulació web.  
 • Zolertia: amb clients a Europa i Estats Units, l’start-up està portant la Internet de les coses (IoT) cap a la Internet de les petites coses. A través d’un petit hardware que s’instal·la fàcilment a qualsevol producte, converteix l’objecte en intel·ligent, autònom i connectat a internet.  

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya. 

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *