Els someliers holandesos valoren positivament el sector vinícola català

La delegació formada per una dotzena de sommeliers i periodistes d’Holanda ha finalitzat la seva estada a Catalunya amb una visió molt positiva del sector vitivinícola català.  

Durant quatre dies, i en una missió inversa organitzada pels Departaments d’Agricultura i d’Empresa i Coneixement – a través de l’oficina d’ACCIÓ a Brussel•les-, els representats dels Països Baixos han pogut conèixer de primera mà les Denominacions d’Origen (DO) catalanes, el mètodes de producció i els cellers vitivinícoles catalans.  

En aquest sentit, s’han fet presentacions de les 12 DO catalanes i s’han visitat cellers grans i petits, i cooperatives. Els sommeliers han pogut conèixer més de 70 referències de les diferents DO catalanes mitjançant tastos i maridatges.  

A través d’aquesta iniciativa, els sommeliers i periodistes holandesos també han pogut visualitzar els diferents paisatges vinícoles catalans i com es verema a Catalunya.   Per finalitzar la seva estada, ahir la xef Carme Ruscalleda, ambaixadora de «Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016», i el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, van explicar a aquesta delegació el que suposa aquesta distinció europea i l’any temàtic promocional dedicat a la Gastronomia i l’Enoturisme.  

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *