10 premiats pel concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments 2016

Els premis del concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM) 2016, en els quals hi han participat més de 200 alumnes d’entre 12 i 20 anys, es van lliurar ahir a la tarda al Palau Moja. Enguany hi han participat estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius, procedents de 23 centres educatius de l’àmbit català. El jurat, format per fotògrafs especialistes en patrimoni i responsables de comunicació, educació i gestió de monuments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha escollit 10 treballs guanyadors i 20 de finalistes.  

L’edició d’enguany, que ha inclòs per primera vegada la plataforma Instagram, ha premiat els treballs que destaquen pel potencial del conjunt de la imatge i del relat a l’hora d’interpretar un element patrimonial. Els alumnes guanyadors pertanyen a l’IES Gabriel Ferrater i Soler; INSS Dolors Mallafré i Ros; Institut Salvador Vilaseca; Institut Investigador Blanxart; Col·legi Sant Pau Apòstol i FEDAC Sant Andreu. Els guardonats podran gaudir d’una ruta fotogràfica de patrimoni i paisatge a la Vall de Boí, d’una masterclass de fotografia de patrimoni arquitectònic conduïda per un fotògraf professional, i d’un passi anual per visitar els museus, monuments i jaciments de la Generalitat. Per la seva banda, les escoles amb alumnes premiats, podran triar dues activitats educatives als equipaments patrimonials de la Generalitat per al nou curs 2016-2017, per haver fomentat la participació del seu alumnat en aquest concurs.  

Els premis EFIM van ser creats l’any 1992 pel Departament de Cultura, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, com a punt de  trobada entre la fotografia, el patrimoni cultural i els joves. El 1996 s’internacionalitza arribant enguany a la 20a edició. En la seva dimensió internacional, l’EFIM, coordinada i liderada per la Generalitat de Catalunya, apropa a alumnat d’arreu del món entorn del patrimoni cultural, i des de la seva creació, hi han participat prop de 300.000 joves provinents de 76 països i s’han  obtingut més d’un milió i mig de fotografies.   El lliurament dels premis EFIM 2016 Catalunya va anar a càrrec del director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna, que va ressaltar que l’objectiu d’aquest certamen és fomentar en els joves una relació de proximitat, coneixement i estima del patrimoni propi.  

La galeria fotogràfica dels guanyadors a: http://www.flickr.com/photos/patrimonigencat  

La galeria fotogràfica dels finalistes a: http://www.flickr.com/photos/patrimonigencat/finalistes  

Més informació sobre l’Experiència Fotogràfica dels Monuments al web: http://culturaeducacio.gencat.cat/efim

El contingut d’aquest comunicat fou primer publicat al web d la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *