El Govern aposta per les polítiques de recerca en la Salut

El Departament de Salut ha presentat  la convocatòria d’ajuts en recerca i innovació del PERIS, 2016-2020. La finalitat d’aquesta convocatòria és un procés competitiu que permetrà despertar la creativitat i seleccionar els millors projectes, i potenciar els investigadors sanitaris catalans, prioritzant projectes que tinguin programes d’impuls del talent i l’ocupabilitat i programes de coneixement d’excel•lència. La previsió és contractar entre 60 i 70 científics i tecnòlegs perquè s’incorporin als grups de recerca. Es contemplen programes d’intensificació professional, és a dir, alliberar de tasques assistencials a professionals de la salut perquè es puguin dedicar a la recerca, contractant, paral·lelament, personal de substitució. Suposa una gran millora pels professionals del sector sanitari que volen fer recerca  

El Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut 2016-2020  
El Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut 2016-2020, aprovat pel Govern el passat més de juny, és un nou instrument de planificació i coordinació que defineix les línies generals de la recerca i innovació en salut del Departament de Salut per als propers anys.  
Té 8 objectius:  

1-    Promoure la participació dels pacients i, en general, dels ciutadans de Catalunya en les polítiques de recerca i innovació del Sistema de Salut de Catalunya.
2-     Incrementar la qualitat de la recerca que es fa en l’àmbit de la Salut per garantir l’excel·lència del nostre Sistema de Salut.  
3-    Intensificar les capacitats de translació del coneixement generat pels investigadors i tecnòlegs als processos assistencials en les àrees de la prevenció, el diagnòstic i el tractament dels processos patològics i en la promoció de la salut.  
4-    Enfortir les capacitats i el lideratge internacional dels centres de recerca en salut de Catalunya.  
5-    Potenciar la formació i l’ocupabilitat de científics i tecnòlegs en el Sistema de Salut de Catalunya i enfortir les capacitats científiques dels professionals de la salut.  
6-    Integrar les polítiques de recerca i innovació en salut amb les altres existents a Catalunya.  
7-    Potenciar el paper del Sistema de Salut de Catalunya com a agent d’innovació tot creant mecanismes per accelerar la transferència de coneixement cap al sector productiu.  
8-    Promoure la divulgació científica i el coneixement crític dels avenços científics en l’àmbit de la salut.  

http://salutweb.gencat.cat/ca/ambits_tematics/linies_dactuacio/recerca/    

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *