La Generalitat promou el comerç de la fruita de pinyol amb la Xina

El Departament d’Agricultura posarà en marxa un grup de treball per a donar suport i fomentar la investigació i la innovació que permeti al sector l’exportació de fruita de pinyol a la Xina amb totes les garanties. Així ho ha anunciat avui el director de Prodeca, Ramon Sentmartí, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), en el Workshop de la fruita dolça, que ha tingut lloc avui, en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida.  

Prodeca, com a ens promotor d’exportacions agroalimentàries, coordinarà, com ja està fent en d’altres sectors, un grup de treball amb els diferents agents que intervenen a la cadena: empreses homologades d’exportació a la Xina, el servei de prevenció en Sanitat Vegetal del DARP, el servei de Comerç Exterior de Vegetals del Ministeri d’Agricultura, navilieres del Port de Barcelona, representants del Punt d’Inspecció Fronterer, de Duanes, de l’IRTA, (pel que fa qüestions d’I+D), així com agents i entitats certificadores i empreses logístiques.   L’objectiu de la creació d’aquest grup, que té previst reunir-se per primer cop el proper mes d’octubre, és reforçar els enllaços entre tots els agents perquè el moviment d’aquest producte sigui al més àgil  possible i poder prevenir les incidències que puguin sorgir al llarg del camí.  

El director de Prodeca, Ramon Sentmartí, ha destacat que «Espanya és el primer país del món en poder exportar préssec i nectarina  a la Xina, i aquesta és una oportunitat única, però també complexa, que hem de saber aprofitar. Hem d’aconseguir que el temps per fer arribar la fruita no superi els 30 dies. Per això és imprescindible que productors, certificadors, empreses de logística, tots treballin de forma coordinada per poder aprofitar aquesta nova via comercial».  

A banda de la coordinació, tractant-se d’un destí tant llunyà com la Xina i d’un producte fresc com la fruita, s’hauran de valorar molt bé les opcions de transport i de conservació del producte per garantir-ne la seva qualitat en destí. En aquest sentit, Sentmartí ha explicat la importància dels estudis desenvolupats per l’IRTA.  

Finalment ha recordat que «Prodeca ja fa temps que treballa en les relacions comercials amb la Xina i en aquets darrers anys ha establert contactes amb els mercats majoristes xinesos molt valuosos. Tenim un recorregut fet, i aquest és un capital del qual hem de treure avantatge».  

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *