Presencia d'empreses catalanes a l'aparador agroalimentari de Sial París

Carn, embotits, pernils, oli d’oliva, olis vegetals, vinagre, bonítol, pasta, conserves de peix i marisc, espècies, olis vegetals, brous, fruita seca, snacks, galetes, neules, torrons, aigua mineral, cafè, melmelada, pastisseria, fleca, sal, begudes vegetals, cereals, dolços i gelats gourmets són alguns dels productes que presenten les 34 empreses catalanes agroalimentàries participants al Saló Internacional Sial Paris, sota el paraigües de Catalunya, una actuació organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), el director gerent de la qual, Ramon Sentmartí, visitarà el certamen, on s’entrevistarà amb els empreses catalanes participants.  

Aquesta fira, que té lloc del 16 al 20 d’octubre, a París, que en aquest període esdevé l’epicentre del món agroalimentari, és de periodicitat biennal, i aquest any celebra el seu 50è aniversari. Es tracta de la fira especialitzada més important del calendari anual per a aliments i begudes que es duu a terme a la Unió Europea, gràcies a la seva magnitud i nivell globalitzador, en tant que punt de trobada internacional, i només comparable amb Anuga (Alemanya),que té lloc en anys senars, i Alimentària BCN, que se celebra en anys parells.  

En la darrera edició, hi van exposar els seus productes 5.700 empreses de 104 països, amb una afluència de 150.192 visitants professionals representants de 200 països, reunint els principals compradors i venedors del sector agroalimentari.  

En aquesta edició, l’estand del Departament d’Agricultura també comptarà amb dos espais ubicats en dos sectors diferenciats: un a l’espai multiproducte del pavelló de les Regions i un altre al pavelló dels carnis, per l’especial rellevància d’aquest sector al nostre país.    

El sector agroalimentari català a Europa  
Europa és un dels socis comercials més importants per a Catalunya. Actualment, el 66,85% de les exportacions de productes agrícoles catalans es destinen a aquest mercat, un mercat que encara té molt recorregut i moltes oportunitats de negoci, com demostren les dades i el creixement previst que té la Unió Europea en el seu conjunt.  

Durant la darrera dècada, França ha estat el principal soci comercial de Catalunya: a nivell d’exportacions és el principal país de destinació de les exportacions agroalimentàries, amb un valor situat a una distància de més del doble en comparació amb el següent país de destinació, Itàlia, i durant el 2015 ha representat el 19,93% en valor i el 21,34% del volum de les exportacions agroalimentàries catalanes (total d’exportacions catalanes agroalimentàries: 9.111 milions d’euros i 6 milions de tones).  

Els sectors que continuen dominant, en valor, el rànquing d’exportacions catalanes a aquest mercat són el de la carn i despulles comestibles amb un 36,91%, principalment de porcí, seguit per les fruites 8,20% , la pastisseria i les preparacions a base de cereals 7,25% i els olis i greixos 6,94%, si bé, la resta de productes catalans de qualitat i valor afegit hi tenen una gran acceptació, com és el cas dels nostres vins i caves, embotits, conserves de peix i marisc, especies, fruits secs, snacks, i aigua mineral entre d’altres.  

Catalunya és una de les primeres regions a Europa amb el major increment en el valor de les exportacions d’aliments i begudes (TARIC 1 a 24) per davant dels seus principals competidors. L’any 2015 Catalunya va exportar un 9,95% més que l’any anterior i el nostre principal soci comercial, França, un 3,97%.  Aquestes dades refermen la consolidació d’un important nombre de companyies exportadores regulars i la fortalesa del sector agroalimentari català.  

Empreses participants a Sial París de la mà del DARP:  

Pavelló carnis

  • Boadas 1880 ” elaborats carnis ” Girona
  • bonÀrea ” elaborats carnis i carn de porc ” Lleida
  • Carlos Colomer ” especejament de boví ” Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)
  • Càrniques d’Osona ” carn ” Vic (Osona)
  • Casaponsa ” elaborats carnis ” La Vall de Bianya (Garrotxa)
  • Collell ” elaborats carnis ” Les Preses (Garrotxa)
  • Copa Meats ” carn de cabrum ” Olot (Garrotxa)
  • Embutidos Caula ” elaborats carnis ” Sant Gregori (Gironès)
  • Embutidos Juan Aulet Torrent ” elaborats carnis ” Anglès (Selva)
  • Jacsa ” carn congelada ” Caldes de Montbui (Vallés Occidental)

  Pavelló de les Regions

  • Aigua de Sant Aniol ” aigua mineral ” Sant Aniol de Finestres (Garrotxa)
  • Birba Biscuits ” galetes ” Camprodon (Ripollès)
  • Cafès Novell ” cafè, xocolata, infusions ” Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  • Can Bech ” melmelades i salses gourmet ” Fontanilles (Baix Empordà)
  • Conservas Dani ” conserves de peix, espècies, condiments ” Vilassar de Mar (Maresme)
  • Espigablanca ” fleca ” Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)
  • FFaiges ” oli d’oliva i vegetal ” Tortosa (Baix Ebre)
  • Foment Agrícola de les Garrigues ” fruita seca ” Sant Martí Sarroca (Alt Penedès)
  • Grupo Miquel ” alimentació ” Vilamalla (Alt Empordà)
  • Lancaster Plus “ sals gourmet, sòlides i liquides ” Terrassa (Vallès Occidental)
  • Liquats Vegetals ” begudes vegetals ” Viladrau (Selva)
  • Neules Artesanes Sant Tirs ” neules ” Puig Reig (Berguedà)
  • Nortoliva ” oli d’oliva ” Les Borges Blanques (Garrigues)
  • Olis Bargalló ” oli d’oliva ” Castellví de Rosanes (Baix Llobregat)
  • Ordesa ” cereals infantils i 3ª edat,  complements nutricionals ” Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
  • Paul and Pippa ” galetes orgàniques ” Barcelona
  • Pifarré ” dolços, caramels ” Bellpuig (Urgell)
  • Productos Grau ” fruita seca ” Artesa de Lleida (Segrià)
  • Promolac ” brous, sopes, cremes, postres ” Cornellà de Terri (Pla de l’Estany)
  • Sandro Desii ” pasta i gelats gourmets ” Esparreguera (Baix Llobregat)
  • Torres Import ” oli d’oliva, vinagre, bonítol, marrons glacé, olives ” Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  • Torrons Vicens ” torrons IGP Torró d’Agramunt, xocolata ” Agramunt (Urgell)
  • Trias Biscuits ” galetes ” Santa Coloma de Farners (Selva)
  • Virginias ” galetes, caramels, xocolata, torrons sense sucre afegit ” Reus (Baix Camp)

  Les empreses participants presenten les seves novetats a Sial 2016  

Can Bech Gift Box Just For Cheese – Maridatges d’autor per a formatges. Incorporació d’un nou format de venda de 27g, en venda com a gift box amb un nou packaging creat per a aquest format. Caixes de 5 i de 3 unitats.   

Collel. Pernil serrà, 12 mesos amb segell consorci, 100% natural – carn i sal marina del mediterrani.  

Foment Agrícola Les Garrigues Capsa de 100g amb fruita seca súper vendes – ametlla marcona fregida salada, avellana torrada, pistatxo torrat i salat de Lleida, mix salat i mix amanida.

Lancaster Plus Salúdate és un producte bio, ric en Omega 3 i Omega 6 i amb una sal naturalment lleugera en sodi, tots ells ingredients de propietats saludables, per a cuinar o assaonar tot tipus de plats.  

Ordesa. Blevit Plus Bibe – Un nou procés de dextrinació ha permès aconseguir un producte altament soluble de consistència agradable, adaptat al biberó. A diferència d’altres productes en el mercat, es prepara amb la mateixa dosificació d’una farineta (35g en 200 ml) aportant el mateix valor nutricional d’una ració complerta.  

Paul and Pipa Dos nous sabors de la família: Lady Carrot Cake i Don Manchego, dos tipus de galetes ecològiques 100% naturals. Lady Carrot Cake: galeta ecològica de pastanaga i espècies, amb una personalitat màgica per la seva combinació d’anís, canyella i cardamom que li donen sabor. Don Manchego: galetes de formatge ecològic, perfectes per a combinar amb vi negre i el pernil ibèric de Paul and Pipa. Sense conservants ni additius.  

Pifarré Els sabors de Bellpuig – ametlla coberta amb xocolata de sabors.

Promolac Brous de pollastre, carn i peix sense gluten i sense glutamat monosòdic.    

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.    

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *