Disminueix l'índex de confiança empresarial de Catalunya

Al quart trimestre del 2016, l’Índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya disminueix un 0,5% respecte del trimestre anterior, mentre que al conjunt d’Espanya l’Índex ha augmentat lleugerament (0,2%). Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), els sectors que mostren un empitjorament de la confiança empresarial són l’hostaleria i transport (-2,3%), la indústria (?2,2%) i la construcció (-0,6%), mentre que el comerç i la resta de serveis registren taxes positives (del 0,6% i 0,5%, respectivament).             

Per grandària de l’establiment, s’observa un empitjorament de la confiança empresarial respecte del trimestre anterior en tots els establiments, excepte els de 1.000 o més assalariats, que milloren un 7,8%.  

Els establiments ubicats en la demarcació de les Cambres de Tarragona són els que presenten taxes més negatives (-1,7%), seguits dels de la resta de cambres de Barcelona (-1,5%); en canvi, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona (0,2%) i les Cambres de Lleida (0,4%) augmenten lleugerament la confiança empresarial respecte del trimestre anterior.  

En relació amb el mateix trimestre de l’any anterior, l’Índex de confiança empresarial es manté estable (0,0%) i mostra una moderació de la confiança respecte dels trimestres anteriors. Els sectors de l’hostaleria i transport (-2,7%) i indústria (-1,2%) presenten taxes negatives, mentre que la resta de sectors d’activitat registren un augment de la confiança empresarial.

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *