Signat un acord per a impulsar el port de la Ràpita al mercats de creuer i xàrters nàutics

La Generalitat, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i la Cambra de Comerç de Tortosa han signat un acord aquest divendres, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, per definir les línies estratègiques per continuar amb la captació de línies de creuers i impulsar el lloguer d’embarcacions nàutiques, i així  potenciar el turisme i dinamitzar econòmicament el territori. L’acord, que tindrà vigència fins desembre de 2019, l’han signat el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font; l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós; i el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José María Chavarria, amb la presència del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes i l’adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch.  

Amb aquesta iniciativa es vol donar a conèixer la costa ebrenca i en especial  l’enclavament de Sant Carles de la Ràpita com a port escala de creuers petits i com a port base de xàrters nàutics en els principals fòrums nacionals i internacionals, que es promouran amb la marca Delta Ebre Port, creada el 2013 per promoure els creuers. Ara, sota el mateix paraigua, s’impulsarà el lloguer d’embarcacions recreatives.  

Línies estratègiques  
En el marc d’aquest acord de col·laboració s’ha definit un grup de treball amb representants de les entitats signants, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre, que ha d’establir un pla d’accions anual lligat a les línies estratègiques per als dos productes, que s’ha de dotar d’un pressupost anual per promoure les dues activitats en els principals fòrums d’aquests dos mercats. Les entitats han d’aportar recursos econòmics, materials i humans per assolir els objectius marcats en les directrius que es determinaran.  

També cal promoure el teixit local, comerços, museus, restaurants per part de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i la Cambra de Comerç de Tortosa, amb motiu de l’arribada de creueristes i dels viatgers de xàrter nàutic en el port de la Ràpita. Així mateix, coordinar amb el territori la promoció de la destinació conjuntament amb el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre, d’acord amb el que demanda la indústria de creuers i el sector de xàrter nàutic, proposant noves experiències als nous turistes.  

Continuar promovent la captació de creuers  
L’activitat creuerística de Sant Carles de la Ràpita es mou en un mercat de companyies amb creuers petits que busquen entorns singulars i únics com el Delta de l’Ebre. L’estratègia de màrqueting continua sent la captació de línies de creuers, la realització de viatges de familiarització amb les companyies i la participació en els principals fòrums del sector. El nou equip de treball ja ha posat fil a l’agulla, confeccionant les noves accions per a l’any 2017, com ara:  

–       Participació del port de Sant Carles i la seva destinació turística en l’aparador de la indústria creuerística més important del món, la fira Seatrade Cruise Global que se celebrarà al març de 2017, a Fort Lauderdale, a Florida (Estats Units).  

–       Participació a l’assemblea de Medcruise (associació que promou els ports de creuers a la Mediterrània), que se celebrarà el mes de juny a Gibraltar, per potenciar el ports que gestiona la Generalitat amb activitat de creuers.   Amb aquest acord també es volen diversificar les activitats relacionades amb el port, la destinació i l’impuls del turisme a l’entorn marítim. La nova activitat de xàrters  es posiciona com a projecció del sector nàutic a les Terres de l’Ebre per  aprofitar el potencial turístic i l’entorn marítim de les Illes Balears i el País Valencià. Algunes de les actuacions seran:  

–       Participació del port de Sant Carles i la seva destinació turística en el Saló Nàutic de Paris 2016, que mostra les últimes novetats del sector i se celebrarà aquest mes de desembre.   –       Participació al Saló Nàutic de Düsseldorf (Alemanya) la fira europea més important del sector nàutic, el gener de 2017.  

–       La creació d’una Guia nàutica de xàrter amb la informació necessària per als futurs usuaris: distàncies entre ports, itineraris, activitats turístiques, mapa de situació, entre d’altres.

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *