Cinc empreses catalanes, reconegudes per mèrits medioambientals

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha inscrit una nova organització en el registre EMAS, el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals, de Catalunya. Es tracta de l’empresa Ferimet, ubicada a Granollers (Vallès Oriental) i dedicada a la recuperació i comercialització de metalls a l’engròs per al seu ús en foneries, descontaminació de vehicles i transferència de neumàtics i aparells elèctrics, entre d’altres.  

Amb aquesta empresa, el registre EMAS compta amb 36 gestors de residus, el que representa gairebé el 14% de les organitzacions inscrites, un total de 260, que corresponen a 404 centres. El Sistema de Gestió i Auditoria Ambiental EMAS és una eina voluntària disponible per a qualsevol organització que operi en algun sector econòmic de dins o fora de la Unió Europea.   Les organitzacions que implanten aquest sistema es comprometen voluntàriament a ser més eficients en l’ús de recursos, a minimitzar el seu impacte sobre el medi i a comunicar públicament el seu comportament ambiental. La seva obtenció és un indicador del posicionament de  l’organització  cap a  l’excel·lència ambiental.  

Més enllà de la normativa  
D’altra banda, el Departament ha concedit el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental a Autocorb, empresa dedicada al lloguer d’autocars a l’àrea de Barcelona, per minimitzar l’impacte ambiental de la seva flota i aplicar criteris de conducció eficient. Actualment hi ha 32 flotes de vehicles que disposen d’aquest etiquetatge ecològic per reconèixer productes i serveis que compleixen determinats requisits ambientals més enllà dels establerts a la normativa.  

L’empresa Zicla, El almacén del producto reciclado, ha ampliat el seu distintiu amb la jardinera Zebra, en la categoria de productes de plàstic reciclat. Altres sis companyies han renovat el distintiu que ja tenien.   Finalment, dues empreses han obtingut diversos Ecolabel, l’etiqueta ecològica de la Unió Europea. Industrias Català, fabricants de productes químics de neteja, ha aconseguit aquest etiquetatge per a quatre nous detergents per a la bugada. Amb aquests, ja hi ha 24 detergents amb Ecolabel a Catalunya.   Cromology, de la seva banda, ha obtingut l’etiqueta europea per a 10 noves pintures i vernissos, elevant a 940 els productes d’aquest tipus disponibles a Catalunya que compten amb l’etiqueta ecològica europea.    

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *