Un 18,6% més empreses a Catalunya, que tanca el 2016 amb la millor xifra des de 2007

Catalunya ha constituït aquest 2016 un 18,6% més de societats que l’any anterior i ha assolit les 22.256 empreses creades, la xifra més elevada dels últims 9 anys. Així, segons dades del Registre Mercantil publicades per Idescat, Catalunya lidera la creació de noves empreses a l’Estat espanyol, concentrant el 21,7% del total de societats constituïdes (s’adjunta nota amb gràfics).   Segons la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, “es tracta del nombre d’empreses creades més elevat en els últims 9 anys: és símptoma que el teixit empresarial català, emprenedor i dinàmic, mostra confiança en l’economia catalana i en la seva competitivitat”.

Per Betriu, “cada any les empreses catalanes exporten i inverteixen més en innovació i R+D, al mateix temps que accelera l’activitat industrial i es creen més llocs de treball”. La directora general d’Indústria assegura que “s’estan construint les bases d’una recuperació econòmica sòlida i basada en el valor afegit”, que s’explicarà per l’aposta “per la indústria i el binomi internacionalització-innovació”.  

D’altra banda, Betriu destaca el fet que no només s’han creat més empreses, sinó que se n’han dissolt menys. En concret s’han dissolt 2.308 societats, un 9,4% menys que el 2015.  

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

———————— Segueix-nos a les xarxes:  https://twitter.com/empresacat  https://www.facebook.com/empresacat  i canal Youtube https://www.youtube.com/user/sapscom

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *