Desactivada l'alerta del pla INFOCAT, però es requereix precaució davant el risc d'incendis

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat comunica la desactivació de l’alerta del Pla INFOCAT i el seu pas a prealerta un cop ha millorat lleugerament la situació de risc d’incendi, tot i que es demana a la població que mantingui una actitud vigilant i eviti qualsevol situació de risc i conductes negligents que puguin provocar ignicions.  

El Pla es va activar divendres passat a causa de la simultaneïtat d’incendis en zones forestals properes a zones habitades en diferents punts del territori.   Avui, cal tenir una actitud vigilant a tot el territori però de forma especial a les comarques on la combinació de factors com la sequedat de la vegetació i les altes temperatures.  

Aquestes 23 comarques són:   – Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, i Gironès. – Demarcació de la Catalunya Central: Anoia, Bages i Moianès. – Demarcació de Lleida: Noguera, Segarra, Segrià i Garrigues. – Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf i Vallès Occidental. – Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Baix Penedès i Tarragonès. – Demarcació de Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre i Terra Alta.  

Cal ser especialment vigilants i evitar qualsevol conducta negligent com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, poden rodolar cap els marges i amb el vent encendre’s amb més força i causar una ignició de vegetació molt fàcilment. Les burilles són la causa de molts incendis els darrers anys a Catalunya i evitar-los és tan senzill com no llençar cap cigarreta encesa o apagada des d’un vehicle.  

En cas de veure una columna de fum cal avisar immediatament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, que ha atès des de divendres més de 1.500 trucades de veïns que alertaven dels incendis declarats i de la seva evolució. En cas de veure una columna de fum, és important trucar al 112 i informar del lloc on ens trobem i on veiem fum o flames per poder situar el punt exacte d’ignició ràpidament.

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *