La Generalitat manté el risc elevat d'incendis a bona part de Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat ha posat també avui en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’elevat perill d’incendi forestal que afecta avui 21 comarques de totes les demarcacions. La situació es pot allargar els propers dies davant la pujada de temperatures màximes i les humitats relatives mínimes baixes en diverses zones del territori.   El perill d’incendi s’ha incrementat respecte ahir estenent-se a les demarcacions de Girona i de l’Alt Pirineu amb 4 noves comarques, per la qual cosa Protecció Civil insisteix en evitar qualsevol situació de risc i alertar el telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum.  

D’acord amb les dades de la Direcció General de Medi Natural – Cos d’Agents Rurals i de Bombers de la Generalitat, avui són 21 les comarques amb més risc d’incendi forestal:

  • Demarcació de l’Alt Pirineu: Alt Urgell i Pallars Jussà
  • Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat i Vallès Occidental
  • Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès
  • Demarcació de Girona: Gironès i Selva
  • Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
  • Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre i Terra Alta      

Protecció Civil recorda que l’època de risc d’incendi forestal continua vigent i demana la col·laboració ciutadana, extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, etc.   Podeu consultar tots els consells al web interior.gencat.cat/incendisforestals      

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *