Les estacions de muntanya de FGC, calificades com a Equipament Turístic Familiar

L’Agència Catalana de Turisme ha certificat amb el segell d’Equipament Turístic Familiar, dins de l’àmbit de Natura i Muntanya en Família, les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé. El segell de Turisme Familiar distingeix els territoris i instal·lacions que són especialment sensibles a aquest segment de la demanda i ofereixen equipaments i serveis adaptats a les necessitats de les famílies.    

El 60% del turisme és familiar  
El 60% dels visitants que arriben a Catalunya s’inclouen en el segment de turisme familiar, és a dir, adults amb nens. La certificació garanteix als turistes una recopilació d’avantatges en serveis que s’adeqüen a les necessitats de les famílies: polseres identificatives, habitacions familiars o comunicades directament, piscines infantils amb seguretat, disponibilitat de bressols, clubs infantils, vigilància, oferta de restauració adaptada, animació i espectacles infantils al carrer, zones públiques d’esbarjo i de jocs per als més menuts, parcs temàtics i aquàtics, possibilitats de fer rutes amb bicicleta, etc.    

Activitats a la natura  
L’estació de La Molina, que va començar la temporada el passat 4 de juny, estarà en funcionament fins l’11 de setembre, mes en què també s’hi podrà anar els caps de setmana del 17-18 i del 23-25. Entre les novetats dissenyades per aquests mesos d’estiu, destaca especialment la nova zona de Trampolí amb l’obertura del Telecadira, amb nous circuits de BTT i de descens de nivell fàcil. Alhora compta amb l’ampliació del Circuit d’Interpretació de fauna, amb sis nous animals. Durant l’estiu, Vall de Núria posa a l’abast de tothom propostes d’oci divertides i emmarcades en el bell mig de la natura: excursions amb guies, rutes de senderisme, sortides a cavall, parc lúdic, barques i canoes, entre moltes altres opcions.

L’estació està oberta al públic cada dia, de dilluns a diumenge. Des del 23 de juliol i fins l’11 de setembre, Vallter 2000 aplica l’horari d’estiu, de dilluns a diumenge de 10.00 hores a 15.00 hores. Durant aquests mesos, l’estació comptarà amb activitats com viatges amb telecadira, rutes de senderisme familiar, ciclisme de carretera, dinars de BBQ, ruta del Ter a peu o amb bici.   Port Ainé, ubicada al Pallars Sobirà, obre ininterrompudament tots els dies de 10.00 hores a 18.00 hores des del 18 de juliol i fins el 31 d’agost. En aquesta estació es poden fer tota mena d’activitats, entre les quals destaca el Parc Lúdic i d’Aventura.

A Espot, amb el mateix calendari, l’estació es converteix en una destinació d’entrenament en alçada. Entre els itineraris proposats destaca el Kilòmetre vertical, ruta que surt de la mateixa plaça d’Espot i finalitza a prop del refugi Josep Mª Blanc. També és punt de partida d’activitats aquàtiques com el rafting i l’ hidrospeed, o rutes per l’Estany de Sant Maurici.  

Trobareu tota la informació referent a les estacions de muntanya del Grup FGC a http://www.turismefgc.cat/

El contingut d’aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *